REKLAMI GEÇ

ALLAH KABUL ETSİN!

ALLAH KABUL ETSİN!

Yerel DEHA 20 Gazetesi’nin haberine göre İl Müftü Yardımcısı Tekkoyun, kızı, damadı ve iki yeğenini kendi başkanlığındaki sınav komisyonunu kararıyla ‘yeterli’ gösterip müftülükte işe aldı!

/ DENİZLİHABER / 28 Temmuz 2010 Çarşamba, 11:49

Denizli’de yayımlanan DEHA 20 Gazetesi, Denizli Müftülüğü’nde yaşanan tayin ve atama skandalı iddialarını, bugünkü sayısında manşetine taşıdı. DEHA 20 Gazetesi’nin haberine göre, Denizli Müftülüğü’nde, atamalarda akraba kayırmaları iddiaları nedeniyle hareketli günler yaşanıyor. Haberde, Müftü Yardımcısı Kazım Tekkoyun’un, sadece 2 günlük vekillik görevinde, yönetmeliklere aykırı olarak 4 ayrı atamaya imza attığı iddiası gündeme getiriliyor.

İşte DEHA 20’de yer alan, Denizli Müftülüğü’ndeki tayin ve atama skandalı iddialarına ilişkin haber:
“RABBENA HEP BANA!

Denizli Müftülüğünde tayin ve atama skandalı

Müftülük, atamalarda akraba kayırmaları iddiasıyla sıcak gündem yaşıyor.
İddialara göre Müftü Yardımcısı Kazım Tekkoyun, sadece 2 günlük vekillik görevinde, yönetmeliklere aykırı 4 ayrı atamaya imza attı.

Diyanet camiasının tepkilerini ayağa kaldıran bu atamalara göre Kazım Tekkoyun, kızını, damadını, ablasının kızını ve oğlunu Denizli’deki çeşitli diyanet kadrolarına yerleştirdi.
Müftü yardımcısının bu eylemler sırasında sınav yönetmeliğine aykırı davrandığı da öne sürüldü.

Denizli Müftülüğü kadrolaşma iddiasıyla çalkalanıyor. Sınav Komisyon Başkanlığı ve üyeliği yapan İl Müftü Yardımcısı Kazım Tekkoyun’un kızını, damadını ve ablasının çocuklarını sınavla vekil imam ve vekil kuran kursu öğreticisi olarak işe aldığı kaydediliyor. İddiaya göre, İl Müftüsü Mehmet Köse’nin 2 günlük izne ayrıldığı esnada Müftü Yardımcılarından Kazım Tekkoyun’un sınav komisyonu başkanlığı yaparak kızı Şahide Gül’ü (Tekkoyun) İncilipınar Akpınar Kur’an Kursu’na vekil öğretici, ablasının kızı Fatma Cenikli’yi ise Aktepe Mahallesi Şaban Kur’an Kursu’na, vekil Kur’an kursu öğreticisi olarak atadığı iddia ediliyor.
İddialar bununla da bitmiyor. Yine sınav komisyonuna üye olarak katıldığı iddia edilen Tekkoyun’un damadı Erol Engin Gül’ü de 3. Sanayi Camisi’ne vekil imam olarak atadığı ifade ediliyor. Yine ablasının oğlu Mümtaz Sevimli’nin de hac komitesine 8. sıradan listeye kattığı söylentileri din adamları arasında konuşuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği’nin 10. maddesine göre ise sınava girenler arasında akrabaların bulunması durumunda, yöneticinin o kuruldan çıkarılmasını öngörüyor. Hüküm ve yönetmeliklere göre ise tüm bu sınavların iptal edilerek yeniden yapılması gerektiğinin altı uzmanlarca çiziliyor”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu