REKLAMI GEÇ

Alternatif turizm yatırımları artacak

Alternatif turizm yatırımları artacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, ilin turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmesi için alternatif yatırımların artaracağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Temmuz 2014 Perşembe, 11:29

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan veGüney Ege Kalkınma Ajansı’nca(GEKA) desteklenen “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nde çalışmalar sürüyor. Başkan Osman Zolan, çalışma arkadaşlarıyla birlikte bölgeye giderek, incelemelerde bulundu.

Bağbaşı’nda uygulanan “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin kentin alternatif turizm potansiyelinin ortaya çıkaracağı belirten Zolan, Denizli’deki alternatif turizm kaynaklarına ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Denizli’nin turizm çeşitliliği potansiyeline sahip önemli illerden birisi olduğuna dikkat çeken Zolan,“Ne kadar sanayi ve tarım kenti olarak gözükse de elindeki zengin kaynaklar ile gelecekte turizmde de lider olacaktır. Dünyada tek olan Pamukkale ve Laodikya gibi binlerce yıllık geçmişi bulunan değerlerimizin yanında kış turizmi, yayla turizmi gibi alternatif turizm kaynaklarını da değerlendirerek bu sektörden kentimizin daha çok pay alması için çabalıyoruz. Bunun için büyükşehirin her türlü imkanını seferber etmeye hazırız” dedi.

Teleferik ve Zeytin Yaylası projesinin bir kompleks olacağını ifade eden Başkan Zolan, “Teleferik ile Zeytin Yaylası’na ulaşan ziyaretçilerimiz, çadırlı ve bungalovlu kamp alanlarında doğanın keyfini çıkaracak. Yazın bu yaylanın serinliğini hissedecek olan insanlarımız, kışın aynı bölgede karın tadını çıkaracak” diye konuştu.

NELER OLACAK
Proje kapsamında, bölgenin doğal yapısına uygun olarak; tek kişilik ve aile tipi çadırlar, 30 bungalov, 10 yöresel ürün sergi-satış yerleri, 3 büfe, 2 kır lokantası ve 1 kır kahvesi, bay-bayan ve engelli tuvaletler ile yönetim binası yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu