REKLAMI GEÇ

Ankara uçuşları hayal oldu

Ankara uçuşları hayal oldu

Denizli’nin uzun zamandır başlattırmak için çaba gösterdiği ve sonunda kavuştuğu Ankara uçuşları, yine suya düştü. THY Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy, Ankara uçuşlarında dolulukla ilgili sıkıntı olduğunu, bu yüzden henüz Ankara uçuşlarının planlanmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2010 Perşembe, 18:15

Denizlili iş adamlarının Ankara’ya hava yoluyla ulaşımın sağlanmasına yönelik istekleri, yine suya düştü. Yılan hikayesine dönen Ankara uçuşlarının, yeniden planlanmadığı belirtildi. Bu haberi, THY Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy, Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu’nun, Çardak Havaalanı’nda pist bakım çalışmalarına yönelik inceleme gezisi sırasında söyledi.

“Ankara uçuşları planda yok”
Denizli Platformu üyelerinin Ankara seferleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Gürsoy, “Ankara uçuşları ile ilgili olarak doluluk sıkıntısı var. O yüzden henüz, Ankara uçuşları planlanmadı. Ankara seferleri şu anda programda yok. Sadece İstanbul seferleri var. Ankara seferleri, Mart ayında 6 gün olarak başlamıştı. Ancak tatmin edici bir doluluk olmadı” dedi.

“Ankara uçuşları Allah’ın emri”
THY Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy’dan Ankara uçuşlarının planlanmadığına ilişkin bilgiyi alan Platform üyeleri, Ankara uçuşlarının başlamasını istediklerini belirtti. DESİAD Başkanı Mehmet Salih Başöz, “Ankara seferleri ilk açıldığında, biz 5-6 kişi uçmuştuk. Sanayi kuruluşları, bu seferlerin devam etmesi için cebinden harcama yaptı. THY, bu konuda biraz daha sabır göstermeli. Seferlerin oturması belli bir süre alacaktır. Ankara seferleri için Denizli’ye bu şans biraz daha verilmeli” dedi. DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, “Ankara uçuşları için biz odalar olarak elimizi taşın altına koyduk. Uçuşların kesilmemesi gerekir. Kesilirse tekrar başa döneriz. Bu dönem, öğrenci hareketlerinin başladığı bir dönem. Ankara uçuşları devam etmeli” diye konuştu. Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu Dönem Sözcüsü Müjdat Keçeci, “Ankara uçuşları Allah’ın emri. Bizi en önemli merkeze bağlayan, Denizli’yi Anadolu’ya uçuş hatları ile birleştiren tek yön. Ankara uçuşlarına zorlukla sahip olduk. Ankara uçuşlarından vazgeçmeyeceğiz. Önemli bedeller ödedik. THY’nin de bizi anlayacağını ve dikkate alacağına inanıyorum. Belediye Başkanı ve Valimizle, konuyu en yetkili kişilere ileteceğiz. THY ve Anadolu Jet bizim çabamızı idrak etmeli” diye konuştu.

THY Denizli Satış Müdürü Necdet Gürsoy, Denizli Sanayici Tüccar ve İşadamları Platformu’nun Ankara uçuşları ile ilgili ısrarı üzerine, iş adamlarının Ankara uçuşları ile ilgili isteklerini, THY’nin ilgili ünitelerine ileteceğini söyledi.

Ankara seferlerinde uçuş yapan Anadolu Jet’in Denizli macerası:
– 01 Temmuz 2008: Anadolu Jet görkemli bir törenle Denizli-Ankara seferlerine başladı
– 02 Eylül 2008: Anadolu Jet, Ramazan ayında doluluk oranının az olacağı nedeniyle 03-25 Eylül tarihleri arasında uçuşları geçici olarak durdurduğunu açıkladı.
– 26 Eylül 2008: Geçici olarak durdurulan ve 26 Eylül’de başlayacağı bildirilen Ankara seferleri başlamadı.
– 13 Ekim 2008: Denizli heyeti THY yetkilileriyle seferlerin yeniden başlaması için görüşmelerde bulundu.
– 14 Ekim 2008: Vali Yavuz Erkmen, düzenlediği basın toplantısında yapılan görüşmeler sonucu Denizli-Ankara uçuşlarının yeniden başlayacağı müjdesini verdi.
– 18 Ekim 2008: Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, durdurulan Denizli-Ankara uçuşlarının 26 Ekim’de yeniden başlayacağı duyurusunu yaptı.
– 21 Ekim 2008: Denizli Belediyesi vatandaşlara kolaylık sağlamak için Çardak Havaalanı’na ücretsiz otobüs seferleri düzenleyeceğini duyurdu.
– 22 Ekim 2008: THY Yönetim Kurulu, saat:15.00’da Anadolu Jet’in Denizli-Ankara seferlerini, süresiz durdurduğunu Çardak Havaalanı’na bildirdi.
-2009’da Denizli’den Ankara’ya hiç uçuş yapılmadı.
-1 Mart 2010’da, THY, Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi ve Denizli’deki bazı sivil toplum örgütleri arasında, Ankara uçuşları ile ilgili protokol yapıldı.
-14 Mart 2010’da, Denizli-Ankara uçak seferleri yeniden başladı.
-1 Temmuz 2010’da, Çardak Havaalanındaki pistin bakıma alınması ve uçak seferlerinin durdurulması ile birlikte, Ankara seferlerine yeniden ara verilmişti.
-19 Ağustos’ta Denizli Platformu’nun Çardak Havaalanı’na yaptığı ziyaret sırasında, Ankara seferlerinin yeniden planlanmadığı öğrenildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu