REKLAMI GEÇ

Anne adayları emzirmeyi öğrendi

Anne adayları emzirmeyi öğrendi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Dünya Emzirme Haftası nedeniyle anne adaylarına ve hamile yakınlarına yönelik bebek emzirme eğitimi verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ekim 2016 Salı, 13:33

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri nedeniyle anne adaylarına ve hamile yakınlarına yönelik emzirme eğitimi düzenlendi.

Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen eğitime Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, anne adayları ve hamile yakınları katıldı.

Kadınlar için çeşitli eğitimler düzenleyerek bilgilenmelerine katkı sağlayacaklarını belirten Kadın Meclisi Başkanı Özen, “Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne adaylarımızın yaşayacağı güzel bir süreç var. Burada anne adaylarımızın yanı sıra anneanne ve babaanne adaylarımız da eğitimlerimizden öğrendikleri bilgileri, bebeklerin nasıl emzirilmesi gerektiğini gelinlerine, kızlarına anlatacaklar” dedi.

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ ANLATILDI
Anne sütünün önemi ile ilgili bilgiler veren Denizli Odak Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu ve Eğitim Hemşiresi Neşe Emecioğlu ise, “Anne sütü bebeği besler. Anne sütü en doğal ve en taze besindir. Kolay ve hızlı sindirilir. Alerji yapmaz. Bebeği hastalıklardan korur. Bazı kanser türlerinden korur ve bebeğin zihinsel gelişimine katkı sağlar. Anne sütü ilk 6 ayda bebeğinizin ihtiyacının yüzde 100’ünü, 12’nci ayda yüzde 50’sini, 12’nci aydan sonra ise yüzde 30’unu karşılar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu