REKLAMI GEÇ

ANNELER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN

ANNELER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN

Denizli’de yerel yöneticiler, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yayınladıkları mesajlarla Anneler Günü’nü kutladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2015 Pazar, 10:28

VALİ KOCATEPE: “ANNELERE SAYGI VE SEVGİ GÖSTERMEK BİR İBADETTİR”
“Bizlere değer bilincini ilk öğreten annelerimiz, yorulup bıkmadan bizleri büyütmüş, sabır göstermiş, sadakat, cesaret, hoşgörü ve sevgiyi aşılamıştır” diyen Vali Şükrü Kocatepe, herkes için en önemli varlık olan annelerinin hayatlarının her gününde destek olmak ve çocuklarından bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermenin görevden öte bir ibadet olduğunu vurguladı. Kocatepe, “Bu, Peygamber Efendimizin “Cennet annelerin ayağı altındadır” hadis-i şerifi ile de en güzel biçimde ifade edilmiştir. Büyük Önder Atatürk de “Dünyada her güzel şey kadının (ananın) eseridir” diyerek anneliğin önemine dikkat çekmiştir. Evladına kol, kanat gererek koruyan, büyüten, yetiştiren anne, sevgi ve şevkatin sembolü, kaynağıdır. Bu yüzdendir ki atalarımız “Ana gibi yâr olmaz!” demişlerdir. Annelerimiz aynı zamanda ailelerin temel direği ve toplumun da geleceğidir” dedi.

ZOLAN: “ONLARI HAYATIMIZIN HER ANINDA HATIRLAMALIYIZ”
Annelerin şefkatin, hoşgörünün ve hayatın birleştirici tüm unsurlarının kaynağı olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Dünyada karşılıksız sevginin, merhametin ve fedakarlığın simgesi annelerdir” dedi. Sağlıklı bir toplumun yapı taşı olan ailelerin, cefakar annelerin ellerinde şekillendiğini belirten Başkan Zolan, mesajında şunları kaydetti: “Anneler sadece büyüttüğü evlatları ile değil, anaç ruhları ve fedakarlıkları ile tarihimizde de her zaman eşsiz bir yere sahiptirler. Ülkemizin bağımsızlık mücadelesinden iş gücüne, gelenek göreneklerinin yaşatılmasından güçlü aile yapısına kadar her konuda onlara sonsuz minnet borçluyuz. Cennetin annelerin ayakları altında olduğuna inanan bir neslin evlatları olarak bizleri dünyaya getiren annelerimiz için ne yapsak azdır. Onları sadece Anneler Günü’nde değil hayatımızın her anında hatırlamalıyız.”

GÜRLESİN: “ANNELERİMİZE KARŞI HOŞGÖRÜ VE SEVGİYİ GELECEK KUŞAKLARA DA AŞILAMALIYIZ”
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Anneler Günü mesajında şu görüşlere yer verdi: “Bizim inanç anlayışımıza göre, annelik dünyanın en yüce, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden varlıklardır. Sevgili Peygamberimiz, ‘Cennet, annelerin ayakların altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir. Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez. Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini kabul etmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, özveri ve hoşgörü, yaşamımız boyunca kabul etmememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken ortak değerlerdir. Bu düşüncelerle, bizleri güçlü kılan yüce varlıklarımız annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

SUBAŞIOĞLU: “MUTLULUK HER ANNENİN HAKKIDIR”
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu da, mutluluğun her annenin hakkı olduğunu belirterek, “Varlıklarıyla güç bulduğumuz annelerimiz hatırlanmayı, değer görmeyi, saygıyı ve takdiri herkesten daha çok hak etmektedir. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız annelerimizin, gülen yüzleri de bizim için her zaman değerlidir. Bizler de en değerli varlıklarımız annelerimize sonsuz sevgi ve saygı duyarak onların her zaman yanında olmalı, zor günlerini ve tüm güzellikleri onlarla paylaşabilmeliyiz. Bizlerin sevgi dolu yaklaşımları onların en büyük mutluluğu olacaktır” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: “CHP ANNELERE VE KADINA DEĞER VERİYOR”

CHP olarak annelere ve kadına değer verdiklerini belirten CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Atatürk dünyada kadına ilk seçme ve seçilme hakkı veren liderdir. CHP iktidarıyla birlikte kadınlarımız daha özgür, topluma daha fazla katılan ve ülkenin modernleşmesinde en ön safta yer alacaklardır. CHP olarak geleceğimizi şekillendiren, bize sevgiyi ve sevmeyi , geleceğe umutla ve güvenle bakmayı öğreten , yetişmemizi sağlayarak dünyanın en yüce görevini yerine getiren annelerimizin anneler gününü en derin sevgi ve saygı ile kutluyoruz” dedi.

ÖZER: “ANNELERİMİZ ÇALIŞAN OLARAK ÖNEMLİ MİSYON ÜSTLENMİŞLEDİR”
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer de kadınların hem anne hem de iş hayatında çalışarak birçok yükü omuzladıklarını belirterek, “Annelerimiz, günümüz koşullarında sağlıklı ve başarılı bireyler yetiştirme sorumluluğunun yanı sıra ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde; üretim, ticaret ve hizmet sektörlerinde gerek girişimci, gerekse bir çalışan olarak önemli misyonlar üstlenmiş bulunmaktadırlar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_