REKLAMI GEÇ

Asansörlerin de kimlik numarası olacak

Asansörlerin de kimlik numarası olacak

Denizli Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğü gören yönetmeliğe göre her asansörün tek bir kimlik numarasına sahip olacağı ve tüm işlemlerin bu numara üzerinden takip edileceğini açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2015 Cumartesi, 11:02

Resmi gazetede yayımlanarak 24 Haziran 2015’de yürürlüğe giren “Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği” ile ilgili açıklama yapan Denizli Bilim, Sanayi ve teknoloji İl Müdürü Sefa Gökalp, Yönetmelikle, asansörlerin bakım ve periyodik kontrol esasları yeniden düzenlendi. Belediyelere hizmete sunulacak asansörlerin tescil işlemlerini gerçekleştirmekle ilgili teknik mevzuat çerçevesinde yıllık periyodik kontrollerini yapma ya da yetkilendirilmiş muayene kuruluşları aracılığıyla yaptırma sorumlulukları verildi. Söz konusu idareler ayrıca, güvenlik için gerekli hallerde asansörleri hizmet dışı bırakabilecek” dedi.

HER ASANSÖRE TEK BİR KİMLİK NUMARASI
Gökalp, ‘Asansör Eylem Planı’nın en önemli hedeflerinden birinin de her asansörün tek bir kimlik numarasına sahip olması ve tüm işlemlerin bu numara üzerinden takip edilmesi uygulamasın da birlikte hayata geçirilmesi olduğunu söyledi. Gökalp, “ Ulusal Adres Veri Tabanı kayıtları esas alınarak düzenlenecek asansör kimlik numaraları, bina numaraları ile aynı olacağından, asansörün bulunduğu bina ile eşleştirmesi kolaylıkla yapılacak ve asansördeki bakım, onarım, revizyon ve periyodik kontrol gibi her türlü işlem, ayrıntılarıyla elektronik ortamda izlenebilecek” dedi.

Güvensiz olarak tanımlanan asansörün en fazla otuz gün içerisinde güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu mesul tutulacağını da vurgulayan Gökalp, şunları söyledi:
“Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla altmış gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanacak. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından yapılacak takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilecektir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu