REKLAMI GEÇ

ATATÜRK DENİZLİ’DE

ATATÜRK DENİZLİ’DE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’yi ziyaretinin 84. yıldönümü dolayısıyla Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve bazı siyasi partilerin il başkanları mesaj yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2015 Çarşamba, 09:28

VALİ KOCATEPE: DENİZLİ TÜRKİYE’NİN GÖZBEBEĞİ 
Vali Şükrü Kocatepe, “Kurtuluş savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 84 yıl önce 4 Şubat 1931 tarihinde Denizli’ye teşrif etmişlerdir. O dönem Atatürk’ü küçük bir Anadolu kasabası görünümünde karşılayan Denizli, bugün müteşebbis ruhlu ve hayırsever insanıyla Türkiye’nin gözbebeği, marka bir kent haline gelmiştir” diyerek, şunları kaydetti:

“Atatürk’ün o gün bıraktığı iz; bugün hala vatan sevgisi, girişimcilik, çalışkanlık ve her zaman en iyiye ulaşma gayreti olarak bu kentte yaşamakta ve giderek de büyümektedir. Atamızın, “Giriştiğimiz büyük işlerde, milletimizin yüksek kabiliyet ve yüksek sağduyusu başlıca rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur” sözlerinde olduğu gibi, Denizlimiz müteşebbis ve çalışkan insanıyla kalkınma yolunda hızla ilerlemektedir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü Denizli’ye gelişinin 84. yılında bir kez daha özlemle yad ediyor, bu vesileyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

ZOLAN: BÜYÜK ÖNDERİMİZE LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizlililerin84 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’le buluşmasını gerçekleştirdiğini belirterek, şöyle devam etti:

“Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Bayramyeri Meydanı’nda okuduğu fetva ile milli mücadele ateşini yüreklerinde hisseden ve başarıya ulaşması yönünde önemli gayretlerde bulunan Denizlililer, 84 yıl önce liderini ağırlamanın haklı gurunu yaşadı. O dönemin kahramanlarının torunları olarak bizler de bu mutlu ve onurlu günün hissettirdikleri ile bir kez daha Atatürk’ü minnetle anıyoruz.

O ziyaretten günümüze 84 yıl geçti.Büyük Önderimize ve atalarımıza layık olmaya çalışıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin ekonomik, sosyal, kültürel alanda her zaman bir adım daha önde olması için gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türk milletinin küllerinden yeniden doğmasına öncülük eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türk milletinin unutulmaz kahramanı Ulu Önder Atatürk’ü ve milli mücadelede emek veren tüm büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.”

ÜNAL: DENİZLİ HALKINA BÜYÜK MORAL KAZANDIRDI
MHP Denizli İl Başkanı Ferudun Ünal, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak sonraki nesillere özgür ve bağımsız bir ülke bırakıp, Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Denizli’ye gelişinin 84. yıldönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle andıklarını dile getirerek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Denizli, Büyük Atatürk’ü üretimin tüketimi karşılayamadığı küçük bir Anadolu kasabası görünümünde karşılamıştır. Yurdumuzda başlayan yükselme hamlesinin ilk dönemlerinde Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği hedefle, muasır medeniyetler düzeyine ulaşmak adına, heyecan ve coşku ile çalışan Denizli halkı, bu ziyaret ile büyük moral kazanmış ve bu amaçlar doğrultusunda çalışmalarında büyük bir ivme yakalamıştır.”

GÜNER: ATATÜRK’E SAYGI DUYMAK, DUYURMAK LAZIM
Anadolu Partisi İl Başkanı Cumhur Güner, Mustafa Kemal Atatürk’ün Denizli’ye gelişinden ziyade neler kazandırdıklarına bakmak lazımdır. Atatürk, Denizlimizi onurlandırmıştır. Ancak, Atatürk’ü yaptığı devrimleriyle ve birleştirici Türkiye Cumhuriyeti düşüncelerine öncelikle bugün için daha çok anlamak ihtiyacı vardır” diyerek, şunları kaydetti:

“Atatürk şimdiki kitaplarda yazdığı gibi sadece karga kovalayan çocuk değildir. Kitaplarda Atatürk’ün düşünceleri, ufku anlatılmalı, Atatrükçülük nedir izah edilmelidir. Nutku okutulmalıdır. Din ve Türklük görüşlerindeki kavramları izah edilmelidir. Çanakkale Savaşı’nda kazanan komutanı çıkarıp,yerine gökyüzünden gelen meleklerle çocukları inandırmaya çalışmaktan vaz geçilmelidir.Kadınlara ve yurttaşlara verilen demokratik haklarından bahsedilmelidir.Ve İngilizlerin dediği gibi 100 yılda bir gelen dahiden, Fidel Castro’nun dediği gibi Atatürk’e sarılın mesajına Atatürk’ü ders konusu yapan milletlerden örnek alınmalıdır .

Atatürk, Denizli’ye geldi, onurlandık. Ama onu hiç olmazsa bir haftaya yayılan panellerde,okullarda,sempozyumlar da anlatmak lazımdır. Put gibi durmak değil, ama saygı duymak, duyurmak lazımdır..
Ülkeyi bölen değil,bölünmüş ülkeyi birleştirmeyi başararak Türkiye Cumhuriyeti içerisinde her noktada ezan sesi duyurabilien liderimize hoş gelişler olsun.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu