REKLAMI GEÇ

Atıktan 5 milyon kwh elektrik

Atıktan 5 milyon kwh elektrik

Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Depolama Tesisi, yılın ilk 8 ayında 5 milyon kwh elektrik enerjisi üretti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2014 Pazartesi, 11:50

Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Depolama Tesisi’nin 2014 yılının ilk 8 ayında ürettiği elektrik enerjisi rakamları açıklandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde bulunan evsel ve endüstriyel atıklardan elde ettiği 1,6 milyon metreküp biyogazdan aylık ortalama 342 bin kwh olmak üzere toplam 2,75 milyon kwh elektrik enerjisi üretti. Denizli Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Depolama Tesisi’nde bulunan katı atıklardan elde edilen 1,5 milyon metreküp metan gazından ise aylık ortalama 280 bin kwh olmak üzere toplam 2,25 milyon kwh elektrik enerjisi üretti.

Buna göre Denizli Büyükşehir Belediyesi Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Katı Atık Depolama olmak üzere her iki tesiste 2014 yılının ilk 8 ayında toplam 5 milyon kwh elektrik enerjisi üreterek, ekonomiye büyük katkı sağladı. Açıklanan rakamlara göre Denizli Büyükşehir Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi’nde üretilen elektrik enerjisi ile tesisin yüzde 67 elektrik ihtiyacını da karşıladığı ifade edildi.

HEM TASARRUF HEM ÇEVRE KORUMASI
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her iki tesiste kurulan elektrik üretim merkezleri ile büyük bir tasarruf sağlandığını söyledi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verdiğini vurgulayan Başkan Zolan, “Bir zamanlar vahşi çöp depolama sahaları metan gazı patlamalarıyla anılırken bugün biz düzenli çöp sahamızdan hem elektrik enerjisi üretiyoruz hem de çevreyi koruyoruz. Çöplerin etrafa koku yaymasını, diğer canlı türleriyle çevreye mikropların saçılmasını engellediğimiz gibi ekonomiye de katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en modern atıksu arıtma tesislerinden birine sahip olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Türkiye’de parmakla gösterilen bu tesis sayesinde Denizli’nin suyu güvence altına alınırken, buradan elde edilen biyogaz ile de elektrik enerjisine çevriliyor. Tesisin elektrik ihtiyacının yüzde 67’si burada biyogazdan üretiliyor” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin hem çöpten, hem de kanalizasyon atıklarından elektrik ürettiğine işaret eden Başkan Zolan, “Bu hem çevresel hem de ekonomik bir kazançtır” diyerek, Büyükşehir Belediyesi’nin çevre hassasiyetine dikkat çekti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu