REKLAMI GEÇ

Bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek

Bağımsızlık ateşi hiç sönmeyecek

Bugün, yedi düvele karşı verilen kurtuluş mücadelesinin meşalesinin yakıldığı tarih. Bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Türk ulusunun tarihinde çok büyük bir öneme sahip olan özel güne ilişkin protokol üyeleri kutlama mesajları yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mayıs 2020 Salı, 08:00

Protokol üyeleri mesajlarında 19 Mayıs 1919’un Türk tarihindeki yerine değindi, Türk milletinin hür yaşama azmi, kararlılığı ve cesareti ile başlattığı onurlu mücadelenin ilk günü olarak tarihin altın sayfalarında gururla yerini aldığını kaydetti.

HASAN KARAHAN (DENİZLİ VALİSİ)
“Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919; Türk Milletinin geleceğine vurulmak istenen prangaları kırarak tarihi yeniden yazdığı destansı bir serüvenin başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde Samsun’da başlatılan mücadele, kısa zamanda Anadolu’nun dört bir yanında karşılık bulmuş, aziz milletimiz hürriyetine asla kast edilemeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Vatanımız ve mensubu olduğumuz medeniyet için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimiz sayesinde birlik ve dirlik içerisinde yaşadığımız bu topraklar, gençlerimizin omuzlarında yükselecek ve kıyamete kadar bizlere “vatan” olmaya devam edecektir. Gençlerimizin omuzlarında yüklü olan bu sorumluluk, yerli, milli ve manevi değerlerimizi özümsemek suretiyle onları yaşadığımız dünyanın bilgi ve teknolojisine hâkim, üretken ve idealist bireyler olmayı gerekli kılmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, vatanımız uğruna canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

GÜLİZAR BİÇER KARACA (CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI)
“Ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919’dan bugüne geride bıraktığımız 101 yılda, tam bağımsızlık ateşini yakan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ışığında bu ülkeye sahip çıkmaktan ve yüzümüzü daima aydınlığa, uygarlığa, güneşe dönmekten vazgeçmedik.
Öngörüleriyle tarihe yön veren bir dünya lideri olarak bizlere zorluklara karşı yılmadan, yorulmadan ve durmadan nasıl mücadele edileceğini gösteren Atamızın önderliğiyle kazandığımız ulusal kurtuluş mücadelemizin Cumhuriyetle taçlanması sayesindedir ki bugünleri Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında onurlu bir yurttaş olarak yaşayabiliyor, geleceğe güvenle bakıyoruz.
Yüreği vatan sevgisi, ruhu bağımsızlık ateşiyle dolu atalarımızın bize bıraktığı onurlu Kurtuluş Mücadelesi ve bağımsızlık zaferiyle ne kadar övünsek azdır.
Bize bu vatanı kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Emperyalist güçlerin maşası olanlara, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarına 101 yıldır izin vermediğimiz gibi bundan sonra da asla geçit vermeyeceğimizi ne kadar haykırsak azdır! Yüzünü uygarlığa, bilime, kültüre dönmüş bir halk kahramanının yoktan bir ülke var etmekle yetinmeyip az zamanda büyük işlerin nasıl başarıldığını bizlere miras bırakması sayesinde memleketimizin her bir metrekaresinde, her bir zerre toprağında, nefes aldığımız her bir köşesinde özgür yurttaşlar olarak yaşıyoruz. 101. Yıldönümünde Samsun’dan doğan güneşin ve bir çift mavi gözün ışığında kuruluşun ve kurtuluşun isimsiz tüm kahramanlarına duyduğumuz minnetle Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”

OSMAN ZOLAN (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI)
“Aziz milletimiz istiklalimiz ve istikbalimiz için büyük bir mücadele vererek Kurtuluş Savaşı’nı kazanmış, Türk milletinin bağımsızlığından asla ödün vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Sevgili gençler, 19 Mayıs’ın siz gençlere armağan edilmesi çok büyük anlamlar taşımaktadır. Size düşen görev, aziz şehitlerimizin canları pahasına savundukları mukaddes vatanımıza sahip çıkıp Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımaktır. Sizlere emanet olan cumhuriyetimizi geleceğe taşımak için özveriyle çalışacağınıza yürekten inanıyorum. Denizli Ata’sının yanında sapasağlam durmuştur. Çok şükür Denizlimiz böyle bir ecdada sahip olmuş ve vatan savunmasında en önde yer almıştır. Bu duruşumuz, yürüyüşümüz daim olsun. Bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, kutsal vatanımız uğruna canını veren tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”

HÜSEYİN BAĞ (PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ)
“19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda önemli dönüm noktalarından bir tanesidir. Dört bir yanı düşman kuvvetlerce işgal edilmiş aziz vatanımızda, milletimiz kurtuluşun çarelerini ararken, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basması ile kurtuluş mücadelesi resmen başlamış oldu. Milli Mücadelenin başladığı tarih olan 19 Mayıs 1919; aynı zamanda tarihin tozlu sayfalarına gömülmek istenen bir millettin, özgür ve müreffeh bir geleceğe attığı ilk adımıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak basması ile başlayıp Cumhuriyet’in ilanına giden süreçte vatan ve bayrak sevgisi, bağımsızlık arzusu etrafında birlik olan Aziz milletimiz, tarihinden aldığı inanç, bağımsızlık ruhu, vatan ve bayrak sevgisi ile birlik olma duygusunu asla kaybetmeyecektir. Milletimizin umut kaynağı olan değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlarken, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum. Salgın ile mücadele ettiğimiz şu günlerde başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere diğer meslek gruplarından tüm çalışanlarımıza görevlerinde başarılar, Milletimize sağlıklı günler temenni ediyorum.”

MÜJDAT İLHAN (DENİZLİ BAROSU BAŞKANI)
“19 Mayıs 1919 tarihi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, başka ulusların bağımsız olmalarında örnek olan Kurtuluş Savaşı’mızın, Samsun’da başladığı, karanlık ve ümitsiz günlerden milletimizin uyandığı, ulusal egemenliğimizin başlangıç günüdür. O tarihten bu yana da kazandığımız zaferlerle ulusların yolunu aydınlatan bir ulusun çocukları olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı milli mücadelenin bu ilk gününü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiş, ilelebet yaşayacak cumhuriyetimizi de miras bırakmıştır. Birinci vazifemiz, “Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” Atatürk ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyet’in temel değerleriyle, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni iç ve dış tehlikelerden koruyarak, çağdaş Türkiye’yi geliştirmeye sonsuza kadar devam edeceğiz. Gençliğimiz, bu konuda bizim en büyük güvencemizdir. Denizli Barosu olarak, Büyük Önder Atatürk’ün hayata geçirdiği ilkelerimizi sonsuza dek yaşatmak amacıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı ve bu vatan için canlarını feda eden aziz tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”

AVNİ ÖRKİ (PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI)
“19 Mayıs, Türk Milleti’nin bağımsızlık yolunda Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi, bağımsızlık yolunu aydınlatan ışık olmuştur. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde silah arkadaşlarının ve Türk Milleti’nin destekleri sayesinde milli mücadele ruhuyla bir destan yazılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünyaya bağımsızlığını kabul ettirmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in gençlere emanet ettiği bu önemli günün 101. yılına ulaşmanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türk gençliğinin kendisine emanet edilen bu vatanı, bu toprakları ilelebet koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır. Bizler, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu biliyor ve bu düşüncelerle Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Onların kendilerini geliştirmeleri için birçok projeyi hayata geçirdik, geçireceğiz. Her zaman gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bugüne kadar vatan için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak umudumuz gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

ŞENİZ DOĞAN (MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI)
“19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a yak basarak Anadolu’da Milli Mücadeleyi başlattıkları, milletimizin umutlarının yeşermeye başladığı, Türk halkının bağımsızlıktan ve özgürlükten en zor şartlarda bile vazgeçmediği, anlamlı bir gündür. Bu anlamlı ve özel günün, 101. yıldönümünü kutlamanın büyük gururu ve onuru içerisindeyiz. Bu anlamlı gün, Atatürk tarafından Türk Gençliğine bayram olarak armağan edilmiştir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘En büyük eserimdir’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni de ‘Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri, ona bırakacağım ve gözüm arkamda olmayacak’ diyerek gençlere emanet etmiştir. Biliyoruz ki, Türk gençliği de kendisine Atası tarafından emanet edilen bu değere her zaman sahip çıkacaktır. Bizler, böylesine gençleri önemseyen, onlara inanan ve geleceği onların aydınlatacağını düşünen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan hiçbir zaman ayrılmayacağız. Merkezefendi Belediyesi olarak, gençlerimizi fazlasıyla önemsiyor, onların düşüncelerini ve projelerini değerlendiriyoruz. Bu duygu ve düşünceler ile geleceğimizin aydınlık yarınları olan gençlerimizin, Merkezefendimizin, Denizlimizin ve ülkemizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli mücadeleye destek veren kahraman milletimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyorum”

MUSTAFA ŞEVİK (BULDAN BELEDİYE BAŞKANI)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yakılan bağımsızlık ve kurtuluş meşalesi bir kıvılcımla yurdun her köşesini sararak büyümüş, bir milletin uyanışına, yeniden doğuşuna vesile olmuş ve Türk Milletinin kaderine yön vermiştir. Bu günün Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmesinin büyük anlam ve önemi vardır. Buldan Belediyesi olarak, toplumları ayakta tutan en büyük gücün gençlik olduğunu iyi biliyor, geleceğimizin teminatı gençlerimize yönelik yatırımlarımız devam ediyor.

Bağımsızlık mücadelemizin 101’inci yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, vatan için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor ve tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum”

NECİP FİLİZ ( AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)

“Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş, Türk milletinin kurtuluş müjdesi, milletimiz için iftihar kaynağı, gençlerimiz için ise ibret vesilesidir. 19 Mayıs 1919, yenilmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu özelliğe borçludur. 19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, yakılan bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan, esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir”

BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU (CHP DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Ulu önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün Türk Milletine armağanı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, 1938 yılından beri bütün ülkemizde sevinçle kutlanan önemli bir gündür. Ulusal bağımsızlığımızın milat tarihi olan 19 Mayıs’ı Atatürk gençliğe armağan etmiş, böylece gençliğe adanmış bir bayram olarak da dünya tarihinde bir ilki daha başarmıştır. O tarihten beri 19 Mayıs karanlıkla mücadele edebilecek cesaret, her güçlüğü aşabilecek enerji ve yepyeni bir ülke kurabilecek genç vizyonu temsil eder.
Atatürk’ün Samsun’a çıktığı günün milli mücadelenin başladığı gün olarak kabul edilmesi, 19 Mayıs 1919 tarihine büyük bir anlam katmaktadır. Atatürk’ün başlatmış olduğu milli mücadele diğer ezilen devletlere de örnek olmuş ve hepsine emperyalizme karşı mücadele cesareti vermiştir. Buradan cesaret alan ezilen devletlerin bir çoğu kendi bağımsızlıklarını ilan etmişler ve hürriyetlerine kavuşmuşlardır. 19 Mayıs bizim kadar olmasa da tüm ezilen ulusların özgürlüklerini kazanmalarında esin kaynağı olmuştur. Dünyanın ve ülkemizin geçtiği bu zor günlerde Covid-19 nedeniyle toplu olarak bir araya gelip bayramımızı kutlayamazsak da bulunduğunuz yerde ve yüreğimizde büyük bir coşkuyla kutlayacağımızdan şüphemiz yoktur, bu vesile ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramını en içten dileklerimizle kutlarız.”

HASAN AKGÜN (İYİ PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI)
“Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık meşalesi, ellerini ovuşturarak bekleyen emperyalizmin ve içerideki hain işbirlikçilerinin heveslerini kursaklarında bırakmıştır. Türk Milleti’nin düşmanları, binlerce yıllık asil tarihimizde defalarca olduğu gibi bir kez daha bunun imkansız olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kalmışlardır. Belki şartlar çok zordu. Ama Büyük Önder Atatürk’ün çok iyi bildiği bir şey vardı. Türk Milleti’nin karakteri bağımsızlıktı. Boyunduruk altında yaşaması, böyle bir şeyi kabul etmesi mümkün değildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu inançla yola çıktı ve bu aziz millet onu yanıltmadı. Liderinin yolundan giderek, bağımsızlığını yeniden elde etti. Kahraman Türk Milleti’nin binlerce yıllık asil tarihi, 19 Mayıs 1919’da yakılan ateşle bir kez daha tekerrür etmişti. Bu aziz millet, tarih boyunca her zaman kendisini yok etmek isteyen düşmanlarla savaştı. Her seferinde daha güçlü bir şekilde küllerinden yeniden doğdu. En zor koşullarda bile tekrar ayağa kalkabilmeyi başaran Türk Milleti’nin binlerce yıldır nesilden nesile aktardığı, esareti asla kabul etmeyen anlayışı ve yeniden diriliş ruhu, 1919’da başlatılan mücadeleyi başarıya taşımıştır. Ellerini ovuşturarak bekleyen emperyalizmin ve içerideki hain işbirlikçilerinin hevesleri kursaklarında kalmıştır. Türk Milleti’nin düşmanları, binlerce yıllık asil tarihimizde defalarca olduğu gibi bir kez daha bunun imkansız olduğu gerçeğini kabul etmek zorunda kalmışlardır. Bu tarih boyunca hep böyle olmuş, bundan sonra da böyle olacaktır. Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gençlerimiz ve takip edecek nesillerimize bu ruhu aktardığımız sürece, zafer her zaman Büyük Türk Milleti’nin olacaktır”

EKREM BAŞER (AK PARTİ MERKEZEFENDİ İLÇE BAŞKANI)

“Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ülkemiz için önemli bir dönüm noktası olmuştur. 19 Mayıs 1919, Bir milletin tarih sahnesinden silinmek istenmesine karşı top yekün başlatılan kurtuluş savaşı kıvılcımının yakıldığı tarihtir.

İşgal girişimine karşı Türk-Kürt, Alevi-Sünni Çerkez-Laz ayrımı yapmadan herkes bu topraklar için canlarını ve kanlarını seve seve feda etti. Bizler de onların bıraktığı emanete sahip çıkmaya ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesi üzerine çıkarmaya gayret gösteriyoruz.

Barışın, hoşgörünün, centilmenliğin, demokratik kültürün ve vatan sevgisinin en seçkin temsilcileri olarak gördüğüm gençlerimizin, Türkiye’yi daha İleri seviyelere taşıyacaklarına yürekten inanıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Kadir Gecesi vesilesiyle Tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutlar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle ve şükranla yad ediyorum”

UĞUR ERDOĞAN (DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI)
“Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, gençlerimizin de bayramını kutluyorum. Türk Gençliği, taşıdığı asil kan, milli heyecan ve terbiye ile, yeryüzündeki emsallerinden her zaman bir adım öndedir… Ecdadından aldığı kutsal emaneti, aynı aşk ve heyecanla, gerektiğinde canı pahasına da olsa, sadece100’üncü yılına değil, yüzyıllarca ötesine taşıyacak kudrete sahiptir. Şuna yürekten inanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde! Gençlerimizin çelikleşmiş iradesiyle, vatanımız her daim tek parça kalacak; milletimiz her an tek yürek olacak. Bağımsızlığımızın nişanesi bayrağımız da ilelebet dalgalanacaktır.
Çağ açıp çağ kapatan ve çağlar aşan büyük bir medeniyetin devamı olan aziz milletimiz, varoluş mücadelesi verdiği İstiklal Harbi’ndeki eşsiz ruhu, ilk günkü gibi muhafaza etmektedir. Tıpkı bugünlerde olduğu gibi, bundan önce de her türlü zorlukta ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk Milleti’ne düşmanca tavırda, hemen kenetlenip tek yürek, tek bilek olmasını bilmiş, el ele verip dayanışarak tüm güçlükleri kısa zamanda alt etmiştir. Bugün de salgınla mücadelesinde, millet olarak birbirimize yettiğimizi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. O nedenle, Atatürk’ün de dediği gibi; Ne mutlu Türk’üm diyene! Devletimiz ve milletimiz, herkesin gıpta ettiği gençliğimizin azmi ve gayretiyle, bitmeyen bir güçle, daha da yükselecektir. Bu vesileyle, devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, gençlerimizin de bayramını kutluyorum. Türk Gençliği, taşıdığı asil kan, milli heyecan ve terbiye ile yeryüzündeki emsallerinden her zaman bir adım öndedir… Ecdadından aldığı kutsal emaneti, aynı aşk ve heyecanla, gerektiğinde canı pahasına da olsa, sadece 100’üncü yılına değil, yüzyıllarca ötesine taşıyacak kudrete sahiptir. Şuna yürekten inanıyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde! Gençlerimizin çelikleşmiş iradesiyle, vatanımız her daim tek parça kalacak; milletimiz her an tek yürek olacak. Bağımsızlığımızın nişanesi bayrağımız da ilelebet dalgalanacaktır.”

MÜJDAT KEÇECİ (DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI)
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, milletimizin umutlarının canlanmasına ve bağımsızlık mücadelesinin başlamasına vesile olmuş; bir ulusun kaderini değiştirmiştir. Bu tarih, bu topraklar üzerinde yaşayan insanların tüm onur ve asaletleriyle, Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs’ı gençlerimize armağan etmesi, ülkemizin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğine açık bir işarettir. Bugün gençlerimiz nüfusumuzun %15’ini oluşturuyor ve bu oran Avrupa’da açık ara en yüksek oran ancak biz yeterince bu potansiyeli kullanamıyoruz. Her 4 gencimizden 1’i işsiz ve her 3 gencimizden 1’i ne iş hayatına ne de eğitim hayatına dahil. Bir dönüşüm süreci geçirdiğimiz bugünlerde gençlerimize daha fazla fırsat vermemiz ve onlar için daha fazla iş imkanı yaratmamız gerektiğine inanıyorum çünkü gençlerimiz en büyük gücümüz ve güvencemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

İBRAHİM TEFENFİLİLİ (DENİZLİ TİCARET BORSASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI)
“Bugün, sayısız zaferlere sahip şanlı tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Bandırma vapuru ile 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkan büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve beraberindeki heyet bağımsızlık yolunda ilk adımı atarak işgal altındaki milletimizin en büyük umudu olmuştur.

İstikbalin gelecek nesillerde olduğunu düşünen Atatürk, bu önemli günü gençlere armağan ederek onlara verdiği değeri ve onlara olan güvenini göstermiştir. İnanıyorum ki, değerli gençlerimiz çalışarak, üreterek, vatanına ve milletine sahip çıkarak Atalarımızın mirasını ileri taşıyacak, kalkındıracaktır.

Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Mücadelesinin içerisinde var olan tüm kahramanlarımızı, vatanımız uğruna canını ortaya koyan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”

YUSUF GARİP (DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ)
“19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları 7 düvelin bağımsızlığımıza darbe vurmak için başlattıkları işgale son vermek için Samsun’dan İstiklal Savaşının ateşini yaktılar. Onların başlattığı bağımsızlık mücadelesi ruhu bugün aynı güçle yanmaya devam ediyor. Türk Ulusu; esaret altında tutulamayacağını, hiçbir gücün boyunduruğu altına girmeyeceğini yedi düvele karşı kanının son damlasına kadar savaşıp destanlar yazarak göstermiştir. Kurtuluş Mücadelesinin ateşinin yakıldığı 19 Mayıs’ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bayramı ilan ederek gençlerimize adamış, bağımsızlığa olan inançlarını perçinlemiş ve ülkeyi onlara emanet etmiştir. Bizler de gençlerimizin geleceğini teminat altına almak için olanca gücümüzle çalışacağız. 1919 yılından bu yana sömürgeci güçlerin Türkiye üzerindeki bölücü emellerinin farkında olan Aziz Türk Milletinin milli bağımsızlığa inancı tamdır. Ne bölücü unsurlar ne de emperyalist güçler bugün olduğu gibi yarında hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaktır. Bağımsızlığımıza darbe vurmak, bizi boyunduruk altında tutmak isteyen her güçle yine kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Bu önemli gün vesilesiyle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyorum. Şehitlerimiz için Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Milletimizin, gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.”

AHMET İBANOĞLU (GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ)
Pandemi nedeniyle bu yıl bayram kutlamalarında gençlerle meydanlarda bir arada olamayacağız. Farklı konsept ve kurgularla 19 Mayıs coşkusunu evlerden yaşayacağız. 19 Mayıs’ta Samsun’da atılan ilk adımla birlikte Türk Milletinin tarih sahnesinde şaha kalktığını, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya duyurdu, o gün canlanan milli ruhun, bugün Türk Gençliğine ilham vermeye, yolunu aydınlatmaya edecek. Okuyan, düşünen, sorgulayan; sporu, sanatı ve bilimi yaşam tarzı haline dönüştüren bir gençliğin, sağlam bir irade ve sarsılmaz inançla bu emanete sahip çıkılacak. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum.

ALİM ÇELİK (YENİDEN REFAH PARTİSİ DENİZLİ GENÇLİK KOLLARI BAŞKANI)
“Büyük fedakarlıklarla bizlere emanet edilen bu değerli vatanı korumak ve aydınlık yarınlara ulaştırmak hepimizin en kutsal görevlerinden birisidir. Ülkemiz müreffeh yarınlara ulaşması vatanı seven, sayan bilgili ve donanımlı azimli gençler yetiştirmekle mümkündür. Geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa edecek olanlar yarının umudu ve gururu gençlerimizdir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu