REKLAMI GEÇ

Başkan Zolan hayvanseverin cezasını ödeyecek

Başkan Zolan hayvanseverin cezasını ödeyecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sokak hayvanları için yardım etkinliği düzenlemek isterken kesilen afiş cezaları yüzünden zor durumda kalan Hürriyet Göktepe’ye kesilen cezayı ödeyeceği açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Temmuz 2019 Perşembe, 12:00

Denizlihaber, dün ilginç bir “yaşam haberi”ni gündeme taşımıştı. Nisan ayında yapmayı planladıkları sokak hayvanlarına destek etkinliği için Mart’ta 5 adet afiş bastırıp çalıştığı Bremen Kafe’nin sokağında çeşitli yerlere asan Hürriyet Göktepe, bu afişler yüzünden çalıştığı kafenin toplam 1500 lira ceza yemesine neden olmuştu.

DENİZLİHABER GÜNDEME TAŞIDI
Hayvanserverin yalnızca 1000 TL gelir elde edip sokak hayvanlarına mama aldığı etkinliği nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi zabıtalarınca izinsiz ve mühürsüz afiş asmak suçundan 1000 TL ceza tutanağı düzenlediği, ayrıca kanun gereği afiş başına 100 TL olmak üzere tophlam 500 TL ilan ve reklam ihlal cezasına çarptırılan hayvanseverin isyanı yanıtsız kalmadı.

CEZAYI SİLMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, haberin ardından Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada “Görüyoruz ki orada bir şikayet söz konusu. Ekiplerimiz gitmiş, prosedür neyse onu uygulamış. Şehirlerde bir arada güven ve huzur içinde yaşamanın bir takım düzenleyici kuralları var. Zabıtalar da bu kuralların denetlenmesi konusunda belediyelerin kolluk kuvvetleri olarak görevlerini yerine getirir ve sonra ilgili prosedür işler. Bu nedenle cezayı silmemiz mümkün değil” dedi.

BORCU BEN ÖDEYECEĞİM
Fakat cezaya neden olan eylemin çok özel bir durum içerdiğinin altını çizen Başkan Zolan, yıllardır sokak hayvanları konusunda ellerinden gelen hassasiyeti ortaya koymuş, Denizli’nin söz konusu alanda tüm ülkeye örnek olacak yatırımını gerçekleştirmiş bir belediye başkanı olarak Hürriyet Göktepe’nin yaşadığı olay karşısında sessiz kalamayacağına vurgu yaptı. “O borcu ben ödeyeceğim. Sokak hayvanları konusunda bir adım atmaya çalışan Hürriyet kardeşimin ve kafenin sahibinin içleri rahat olsun. Lütfen benim adıma iletin” diye konuştu.

ZOLAN’A SESLENMİŞTİ
İlan reklam yönetmeliği konusunda bilgisi olmadığı için, bir işgüzarın şikayeti üzerine hem kendini hem kafe sahibini zora sokan Hürriyet Göktepe, haberde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a seslenmiş, durumun çözülmesinde yardım istemişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu