REKLAMI GEÇ

Bu bayram sevgi ve hoşgörünün pekiştiği bayram olsun

Bu bayram sevgi ve hoşgörünün pekiştiği bayram olsun

Coğrafyamızda çatışmaların devam ettiği, hain saldırılar nedeniyle şehit haberlerinin geldiği, FETÖ’nün darbe girişimiyle ülkenin zor günlerden geçtiği bir dönemde, Müslümanlık aleminin iki dini bayramından birisi olan Kurban Bayramı’nı kutluyoruz.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Eylül 2016 Pazartesi, 09:00

Yaşanan olayların burukluğuyla kutlanan bu bayramda Denizli Protokolü de yayınladıkları mesajlarla, “saygı ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram” olması dileklerini paylaştı.

VALİ ALTIPARMAK: ÖZEL GÜNLER BİRÇOK SOSYAL HASTALIĞIN PANZEHİRİDİR
Vali Ahmet Altıparmak, Kurban Bayramı mesajında, dini bayramların toplumda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olduğunu, Bayramların giderek yitirilen sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin yeniden kazanılmasına, toplumda barış ve huzur ortamını tesis eden müstesna zaman dilimleri olduğunu vurguladı. Altıparmak, mesajında şunları kaydetti:

“Bayramlar aynı zaman da; aile fertlerinin, akraba, eş-dost ve arkadaşların bir araya geldiği, özlem giderdiği, komşuluk ve akrabalık ilişkilerini pekiştiren, kısaca bizlere aile olmanın ayrıcalığını yaşatan özel günlerdir. Şüphesiz, bu özel günler çağın getirdiği birçok sosyal hastalığın da panzehiridir. Dini bayramlarda sevinmekkadar, sevindirmek de önemlidir. Özellikle, sevindirmenin önem kazandığı Kurban Bayramı’nda, yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak darda olanların, muhtaç, yoksul, yetim ve kimsesizler ile tedaviye muhtaç durumdaki vatandaşlarımızın, şehitailelerimizin ve gazilerimizin ziyaret edilerek hatırlanmaları, desteklenmeleri ve sevindirilmeleri büyük önem taşımaktadır. İnanıyorum ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramının tüm İslam âlemi ve dünyada barışın ve esenliğin hakim olmasına vesile olmasını temenni eder, tüm Denizlili hemşerilerimin Kurban Bayramını kutlar, sevdikleriyle birlikte huzurlu bir bayram geçirmelerini, sağlık içinde nice bayramlara kavuşmalarını temenni eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.”

TİN: BAYRAMLARDA GÖNÜL KAPILARIMIZ SINIRSIZ AÇILIR
AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Kurban Bayramı’nın ülkeye ve İslam alemine huzur getirmesini dileyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar, gönül kapılarının sınırsız açıldığı, birlik, kardeşlik ve paylaşma duygularının güçlendiği özel günlerimizdendir. Kardeşlik iklimini tekbirler ve tebriklerle yaşattığımız Kurban Bayramında muhabbet duygularımızı hep birlikte paylaşacak ve bayramın anlamına uygun bir zaman dilimini hep birlikte yaşayacağız. Aynı kıbleye yöneldiğimiz, bütün kardeşlerimize sevgimizi ulaştırmalı, kimsesizleri, yetimleri, engelli kardeşlerimizi ve yaşlılarımızı unutmamalı, her biri birer kahramanlık örneği sergileyen şehitlerimizin, ailelerini ve gazilerimizi mutlak suretle ziyaret etmeliyiz. Kurbanlarımız kabul olsun.”

ÖZKAN: BAYRAMLAR İLAHİ ARMAĞANDIR
AK Parti Denizli Milletvekili Av. Cahit Özkan, “Bayramlar, sevgi, kardeşlik, barış, dayanışma ve paylaşma gibi evrensel insani değerlerin en çok tezahür ettiği ilahi armağandır” diyerek, şöyle devam etti:

“En önemlisi de Kurban Bayramı, Allah’a, kardeşlerimize ve kardeşliğimize yakınlaşmadır. Sevinç ve mutluluk günü olan bayramı ne yazık ki, buruk bir acıyla birlikte yaşıyoruz. Yakın coğrafyamızda kan akarken, zulüm, her rengiyle kardeşlerimizi inletirken, Kurban Bayramı’nın idrakleri aydınlatması, gönülleri yumuşatması, merhameti hatırlatması en büyük arzumuzdur. Her millet zor zamanlardan geçer, büyük milletler ise zor zamanlardan geçerken gösterdikleri kardeşlik ve dayanışma ile anılırlar. 15 Temmuzda aziz milletimizin ortaya koyduğu milli mücadele ruhu ile bu zor günlerin de üstesinden geleceğimize olan inancımız tamdır.”

BASMACI: BAYRAMLAR DEĞERLERİ HATIRLAMAK İÇİN BİR FIRSATTIR
CHP Milletvekili Melike Basmacı, ülkenin içinde bulunduğu süreçte, sevgi ve hoşgörüyle uzanan ellerin birbirlerine kenetlenmesini dileyerek, “Pek çok kültürle harmanlanmış Anadolu insanı, bir can olmayı hep bilmiştir. Bu özelliklere sahip bir toplum, bu güzelliğe sahip bir yurt kaçınılmaz olarak düşman edinir. Bayramlar, bize, sahip olduğumuz değerleri hatırlamak için bir fırsattır. Ülkemiz ne kadar olumsuz bir ortama çekilmişse, toplum olarak sahip olduğumuz bu zenginlikleri hatırlayarak, birbirimizi kucaklayacağımız, birbirimize güvenerek inanacağımız duygu ve düşüncelerimiz, bir o kadar gereklidir” dedi.

ZOLAN: BARIŞ VE HUZUR ORTAMININ HER AN YAŞANMASI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR
Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, yayınladığı mesajda, “Kardeşliğin, yardımseverliğin ve paylaşma duygusunun pekiştiği Kurban Bayramı’nın ülkemize, Denizli’mize, İslam alemine ve tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” diyerek, şunları kaydetti:

“Kurban Bayramı gurbettekiler için vuslatı, evlatlar için anne baba hürmetini, anne babalar için evlat şefkatini, ihtiyaç sahipleri için gelecek yardımları, akrabalar için yakınlaşmayı, vefat edenler için hatırlanmayı beraberinde getiren bir güzelliktir. Maneviyat ikliminin hissedildiği bu mübarek günlerde insanlar arasındaki gönül köprüsü güçlenir, iyilik ve güzellik topluma yayılır. Bu barış ve huzur ortamının sadece bayramlarda değil her an yaşanması en büyük arzumuzdur. Denizlili hemşehrilerimin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyor, başta bu vatan için canını hiçe sayarak şehit olan kahramanlarımızı yetiştiren anne ve babaların ellerinden öpüyorum.”

FİLİZ: SAFLARIMIZI SIKI TUTMALIYIZ
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, bayramların kardeşlik, birlik, beraberlik ve dostluk duygularının en üst seviyede yaşandığı müstesna günler olduğunu dile getirerek, “Hepimiz müşterek bir vatan toprağı üzerinde yaşıyor, müşterek bir inancı paylaşıyor, müşterek bir kaderi yaşıyoruz. İnanıyorum ki mübarek Kurban Bayramı bu atmosferi daha da pekiştirecektir. Milletimizi içten içe eritme, günden güne bölme hevesinde olanlara karşı Türk tarihinin ilham ve mirasıyla karşı koymak, maneviyatımızda açılmak istenen gediklere fırsat vermeden bayram coşkusuyla safları sıkı tutmak gerekmektedir” diye konuştu.

GÜRLESİN: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PERÇİNLEYELİM
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dini bayramların manevi duyguların zirveye çıktığı zamanlar olduğunu ifade ederek, “Dini bayramlarımız, insan olmanın, erdemin en sade ve en yüce duygularla yaşandığı özel günlerdir. Bayramların arttırdığı hoşgörü, yardımlaşma ve dayanışma duygularından yararlanarak, bu kutlu günlerde birlik ve beraberliğimizi perçinlemeli, barış ve sevgi dolu günler geçirmek için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü böyle güzel günlerde temelleri atılan ya da kuvvetlendirilen birlik bağları kolay kolay bozulmaz. Biz Türk milleti olarak birken çok güçlüyüz. Birlikle, birlikte nice bayramlara hep birlikte kavuşmayı diliyorum. Bu bayramda, kırgınlık ve küskünlüklerin sona erip, saygı ve sevginin öne çıkmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle herkesin Kurban Bayramını en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi.

SUBAŞIOĞLU: BAYRAMLAR HOŞGÖRÜNÜN EN ÜST DÜZEYE ÇIKTIĞI GÜNLERDİR
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bayramların aileleri bir araya getiren, küskünleri barıştıran, yardımlaşma, dayanışma sevgi ve hoşgörü duygularının en üst düzeye çıktığı günler olduğunu belirterek, “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olayların ardından ülke olarak birlik ve beraberliğe önem verdiğimiz bir kez daha anlaşılmıştır. Uzak ve yakın tüm yakınlarımızla bir araya gelip muhabbet edebilmek, onlarla aynı bayram sofrasını paylaşmak, kısaca insan olmanın verdiği hoşgörü ikliminde bir arada daha güzel yarınlara kavuşacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bayramın getirdiği kardeşlik, dayanışma ve kaynaşma ruhu ile tüm dünyanın barış, huzur ve esenlik içinde yaşamasını temenni ediyorum. Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

DTO: BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRELİM
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu’nun yayınladığı Kurban Bayramı mesajında, “Bayramlar, dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği günlerdir. Bu sebeple Mübarek Kurban Bayramını vesile ederek birlik ve beraberliğimizi daha fazla güçlendirmeliyiz. Kurban Bayramımız tüm İslam âleminin bayramıdır. İlimizde, ülkemizde ve tüm İslam ülkelerinde birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde güzel bir bayram geçirilmesi temennisiyle üyelerimizin ve halkımızın mübarek Kurban Bayramı kutlu olsun” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu