REKLAMI GEÇ

Bayrama özel Domuz Gribi tedbirleri

Bayrama özel Domuz Gribi tedbirleri

İl Sağlık Müdürlüğü (H1N1) Domuz Gribi hastalığı nedeniyle, Kurban Bayramı’nda özel önlemler aldığını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 26 Kasım 2009 Perşembe, 16:48

Kurban Bayramı boyunca Denizli’deki hastanelerde, Domuz Gribi hastalığına karşın üst seviyede önlemler alındığını belirten İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, Kurban Bayramı boyunca hastanelerdeki poliklinik sayılarının arttırıldığını ve acil durumlarda poliklinik sayısının daha da artırılabileceğini duyurdu.

POLİKLİNİK SAYISI ARTIRILDI
Son günlerde yaşanan yoğunluktan dolayı Kurban Bayramı tatili boyunca tedbirler aldıklarını belirten Taş, “Son günlerde Pandemik A (H1N1) virüsü nedeniyle, hasta sayısı artışına bağlı olarak, kurumlarımızda hasta yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu yoğunluk dikkate alınarak ve bayram tatili nedeniyle, hastanelerimizdeki sağlık tedbirleri arttırılmıştır. Bayram tatilinde vatandaşlarımızın daha hızlı sağlık hizmeti alabilmeleri amacıyla, Denizli Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’nde ilave 5 poliklinik ve Servergazi Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’nde ilave 2 poliklinik açılmıştır. Her iki hastanemizde de ilave polikliniklerle birlikte, bugün saat 16.00’dan itibaren ve bayram boyunca sağlık hizmeti verilmeye devam edilecektir. Gerektiğinde de ilave polikliniklerle desteklenecektir” dedi.

DOMUZ GRİBİ AŞISI YAPILMAYA DEVAM EDİLİYOR
Denizli’de, domuz gribi aşısı hakkında da bilgi veren İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, “Ülkemizde, Pandemik gribe yönelik olarak 16 Kasım 2009’dan itibaren 6 ay-5 yaş arası grup ile her yaştaki kronik hastalığı olanlara sağlık kurumlarımızda Pandemik grip aşısı uygulaması başlatılmıştı. Pandemi Yürütme Kurulu’nun almış olduğu tavsiye kararı doğrultusunda; 24 Kasım 2009 tarihinden itibaren, 24 yaş ve altındaki bütün vatandaşlarımıza, talep ettikleri takdirde aşı uygulamasına başlanılmıştır. Daha önce aşılanmaya başlanmış olan gruplar arasında olup da henüz aşılanmamış olan kişilerin de talep ettikleri takdirde aşılanmalarına devam edilecektir. Aşı uygulaması, Denizli’de aile sağlığı merkezlerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, hastanelerimizde ve Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bayram tatili süresince İl merkezinde Servergazi Devlet Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi aşı odalarında, ayrıca ilçelerdeki hastane veya toplum sağlığı merkezlerimizde de 24 yaş altına Pandemik aşı uygulaması devam edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu