REKLAMI GEÇ

BELEDİYE’NİN ÜST YAPI HAMLESİ BAŞLIYOR

BELEDİYE’NİN ÜST YAPI HAMLESİ BAŞLIYOR

Denizli Belediyesi Dev Alt Yapı Projesi’nin tamamlanmasının ardından Dev Üst Yapı Hamlesini başlatacak. 1 yılda bitirilmesi planlanan proje yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak.

/ DENİZLİHABER / 28 Nisan 2010 Çarşamba, 18:18

Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü’nün sürdürdüğü Dev Alt Yapı Projesi’nin bitimine kısa süre kala Dev Üst Yapı Hamlesi için çalışmalar da başlatıldı. Çalışmalar kapsamında, belediyenin düzenlediği toplantılarla odalar, sivil toplum kuruluşları, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile Danışma Meclisi’nden gelen görüş ve öneriler değerlendiriliyor. Çok katılımlı değerlendirme sonucunda Denizli Ulaşım Ana Planı da ortaya çıkarılacak. Ulaşım Ana Planıyla, Denizli’yi dünya kenti yapacak yol haritası belirlenecek. Denizli Belediyesi söz konusu yol haritasını ise Haziran’da uygulamaya geçecek.

Dev Üst Yapı Hamlesi’nde, öncelikli olarak içmesuyu, yağmursuyu, kanalizasyon ve abone bağlantılarının yapıldığı cadde ve sokakların asfaltlanması ya da parke taşlarıyla döşenmesi yer alıyor. Gerek asfaltlama ve gerekse parke taşlarının seçimi ve döşenmesinde dünyada uygulanan son teknoloji kullanılacak. Yollar, yayalar lehine genişletilecek. Bazı yollar, tek şerit haline dönüştürülürken, bazı yolların ise tamamen araç trafiğine kapatılması planlanıyor. Yollar, kaldırımlar, refüjler ve banketler belediyenin çalışmalarıyla dünya standartlarına çıkarılacak. İncilipınar Mahallesi’nden başlanacak imalat, 1 yılda tüm alt yapının geçtiği cadde ve sokakların tamamlanmasıyla son bulacak. Yaya kaldırımlarının bazı bölümlerinde Denizli taşının kullanımına özen gösterilerek, yollar yayalar için adeta bir görsel şölene dönüştürülecek.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, söz konusu proje hakkında bilgi verdi. Dev alt yapı hamlesinin planlandığı gibi Haziran’da biteceğini kaydeden başkan Zeybekci, ‘En az Dev Alt Yapı Projesi kadar bir diğer önemli projemiz Dev Üst Yapı Hamlesi’ni uygulamaya koyuyoruz. Bu kapsamda Dev Üst Yapı’nın nasıl olacağı, bitiminde kaldırım ve yolların nasıl şekilleneceğini göstermek üzere Kayalık Caddesi’ni örnek cadde seçtik. Buradaki çalışmalarımız 14 Mayıs gibi bitecek. Vatandaşlarımız bu caddeye bakarak evlerinin önünün nasıl olacağını görebilecekler. Amacımız toplumun her kesiminin görüşünü alarak oluşturulacak Ulaşım Ana Planı’nı Denizli’mize kazandırmak ve dünya kenti Denizli’yi oluşturmak. Şimdiden Denizli’mize hayırlı olsun’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu