REKLAMI GEÇ

BELKON’UN GÖBEĞİ KİME SATILACAK?

BELKON’UN GÖBEĞİ KİME SATILACAK?

Denizli Belediyesi’nin, Servergazi’deki BELKON arazisinde daha önce sosyal alan olarak ilan edilen alanı ticari alana çevirip satmaya yönelik talebi meclis toplantısında tartışmaya yol açtı.

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2009 Salı, 19:47

Denizli Belediyesi tarafından personeline konut edindirmek için Servergazi’ye yaptırılan BELKON’un göbeğinde, daha önce sosyal alan olarak ilan edilmiş alanı ticaret alanına çevirip satışına yönelik girişimi, meclis görüşmesi sırasında tartışmalara neden oldu.
CHP’li üyeler, BELKON’un projesine dahil olup konut edinmek isteyen belediye personelinin söz konusu arazide sosyal amaçlı bir alanın da olacağı umuduyla para ödediği, ancak şimdi bu alanın ticaret alanına çevrilmesiyle onlara haksızlık edildiği savında bulundu. MHP’li üyeler de yapılan uygulamanın çeşitli sıkıntılara yol açacağına yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Muhalefet ne dedi?
-Belediye yetkililerinin, hangi kıstaslarla bölgede bir ticari alana ihtiyaç duyulduğunu açıklaması istendi.
-Söz konusu paftanın ancak 12 metrelik bir kısmının yola bakması nedeniyle buraya yapılacak bir ticari yapının bölgede bir yoğunluğa yol açacağı uyarısında bulunuldu.
-Yapının yaşanan ekonomik krizin yanı sıra çevredeki büyük alışveriş merkezleri nedeniyle kazara tutmaması nedeniyle bir yapı çöplüğüne dönüşmesinin yeni sorunlara yol açacağı
-Alanın ticari alana çevrilip satılmasının ardından, Belkon sakinlerinin ihtiyacı için yeni bir sosyal alan bulunması istendi.

İktidar ne dedi?
Ancak başta toplantıya başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ve İmar Komisyonu Başkanı Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, bölgede inatla bir ticari alana ihtiyaç duyulduğunu dile getirip bu durumun bir gereklilik olduğunu savundu.

Dikmen’in düşündüren sözleri!
Bunun üzerine CHP’li meclis üyesi Gökhan Dikmen, muhalefet olarak niye böyle bir diretmeyle karşı karşıya olduklarını, yeterli açıklamaların yapılmaması nedeniyle anlayamadıklarını söyledi. Söz alan Dikmen, “Bir soru soruyoruz, yanıt alamıyoruz. Bizi ikna edin ki biz de burada figuran olmadığımızı bilelim. Sanki senaryosu önceden çizilmiş bir süreci görüşüyoruz burada” diye konuştu. Dikmen’in bu sözleri Zolan ve Çınar tarafından “ağır itham” olarak değerlendirildi.

İhaleyle satılıyor!
Muhalefetin ısrarla bu konu tekrar enine boyuna görüşülsen ve bir yanlış olasılığına kent belediyesi olarak sorumluluk içeren bir imza atılmasın önerilerine rağmen, önce alanın ticari alana çevrilmesi, ardından satılması maddeleri iktidarın çoğunluk oylarıyla onandı.
Karar gereğince Denizli Belediyesi, BELKON’U oluşturan iki büyük alanın tam ortasındaki 2 bin 750 metrekarelik alanı ticari alana çevirmiş oldu. Ayrıca ikinci bir kararla, bu alanın ihale kanuna uygun olarak satışı konusunda encümene resmen yetki verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu