REKLAMI GEÇ

BEYAĞAÇLILAR, DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU

BEYAĞAÇLILAR, DERNEK ÇATISI ALTINDA BULUŞTU

Denizli il merkezinde bulunan Beyağaçlıları bir araya getirme amacıyla kurulan, Beyağaç ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği faaliyete geçti.

/ DENİZLİHABER / 13 Ocak 2011 Perşembe, 17:09

Beyağaç ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği, Denizli il merkezindeki Beyağaçlıları bir araya getirme amacıyla kuruldu. Derneğin ilk genel kurulu, Gazi Bulvarı üzerindeki dernek merkezinde yapıldı. Genel kurula, dernek üyeleri ve henüz üyelikleri gerçekleştirilmemiş Beyağaçlılar konuk olarak katıldı. Seçimle belirlenen derneğin yönetim kurulu, kendi arasında görev dağılımı yaptı. Buna göre; dernek başkanlığına Kırkpınar Başpehlivanlarından Hüseyin Çokal, başkan yardımcılığına Dershane İşletmecisi Mehmet Hayıt, sayman üyeliğe Emekli Orman Muhafaza Memuru Ramazan Demir, sekreterliğe Emekli Kurum Müdürü Ahmet Özdemir, yönetim kurulu üyeliklerine de Kadastro Teknikeri Tuncay Yığınak, Esnaf Tolga Solak ve Emekli Ali Yanıkan getirildi.

Derneğin amacı ve hedefleri konusunda açıklama yapan Beyağaç ve Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çokal, “Öncelikli amacımız Denizli’de bulunan hemşehrilerimizi bir araya toplayıp birlik ve beraberlik içinde olmayı sağlamak. Daha sonra ise hemşehrilik bilinciyle doğup büyüdüğümüz topraklarımız, memleketimiz için yapabildiğimiz hizmetleri hemşehrilerimize ulaştırmak olacaktır. Bizler Beyağaç ve köylerine mensup insanlar olarak aynı havayı soluyan aynı topraktan beslenen, aynı kültürün parçası olan havzanın çocuklarıyız. Gücümüzü birleştirerek ihtiyacı olan hemşerilerimize yardım etmek, öğrencilerimize burs vermek, ilçemiz ve köylerinin tanıtımını yaparak gelişmesi sağlamak gibi amaçlar için bir araya geldik. Bu amaçları gerçekleştirmek ve güzel ilçemiz ile köylerinin sosyal, kültürel ve doğal, değerlerine sahip çıkıp geleceğe taşımak da hedefimizdir.
Bu amaçlarımızı gerçekleştirmek ve hedefimize ulaşmak için tüm Beyağaç ve köylerinden olup Denizli’de ikamet eden hemşehrilerimizi derneğimize bekliyoruz” dedi.

Çokal, Beyağaçlılar Derneği’nin merkezinin Gazi Bulvarı Maliye Sarayı yanı, Ağahan Kat: 4 No: 33 adresinde olduğunu belirterek, “Derneğimiz sürekli açık tutulmaktadır. Sanal ortam aracılığıyla da hemşehrilerimizin www.beyagaclilar.org adresinden derneğimize ulaşması, bilgi alması mümkündür. Beyağaçlılar Derneği’nin bugüne gelmesinde katkı ve desteği olan hemşehrilerimize, yerel yöneticilerimize ve kurucularımıza teşekkür ediyor şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İlk genel kurulunu yapan derneğin şu anda 82 üyesi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu