REKLAMI GEÇ

Beyaz Çelik Köprü Büyüyor

Beyaz Çelik Köprü Büyüyor

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Özel PEV Koleji ve Almanya Duisburg Gençlik Merkezi’nin yürüttüğü Beyaz Çelik Köprü Büyüyor projesi hayata geçirildi.

/ DENİZLİHABER / 15 Ekim 2009 Perşembe, 17:26

Proje kapsamında, Duisburg’dan gelen gençler ile Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi gençler, Denizli Belediye Başkan Vekili Osman Zolan ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar’ı ziyaret etti. Duisburg Gençlik Meclisi Başkanı Cevdet Maraş önderliğindeki gençler, makamdaki ziyarette çalışmalar hakkında bilgi verdi. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Zolan, karşılıklı öğrenci değişimi ve kültür alış verişi gibi projelerin önemine işaret etti.

Bütünleşen bir dünyada, farklı ülkelerden insanların birbirini tanıması, anlaması ve kültür alış verişi yapması gerektiğini kaydeden vekil Zolan, şöyle dedi:“Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Özel PEV Koleji ve Almanya Duisburg Gençlik Merkezi bir proje gerçekleştirmiştir. Bundan son derece mutluluk duyuyoruz. Bütünleşen dünyada insanların da birbirini tanıması, anlaması ve kültür alış verişinde bulunması gerekir. Bunu yaptığımız takdirde dünyayı daha güzele daha iyiye götürebiliriz. Bu projeyi başlatan herkese teşekkür ediyorum. Gençlik Meclisimiz ülkemizde de son derece aktiftir. Türkiye’deki en iyi gençlik meclisi seçildi. Gençlik ve eğitim konusunda da Denizli olarak iddialıyız. Birçok başarılarımız var. Bu diyaloglarla başarımızı daha da artıracağız. İnsanlar karanlıktan korkar. Bizler birbirimizi tanıdıkça karanlıklar azalır, birlikte yeni yeni çalışma alanları ortaya çıkar.”

Duisburg Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Maraş da, kültür köprüsünün oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bu proje destek olduğu sürece gelişir. Gençlerimiz daha şimdiden birbirlerini tanıdı diyebiliriz. Duisburg’la Denizli’nin kardeş şehir olmasını istiyorlar” dedi.

Maraş ve beraberindeki gençler daha sonra Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şamil Çınar’ı ziyaret etti. Çınar, ziyarette yaptığı konuşmada, “Denizli yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirlerce beğenilen bir ildir. Son iki dönemdir görev yürütüyoruz. Kentin sorunlarının çözümü yanında, gençler, çocuklar, kadınlarla ilgili projelere eskisinden daha önem veriyoruz. Gençlik Meclisi güzel çalışmalar yürütüyor. Biz de yerel yönetim olarak projelerini sonuna kadar destekledik ve desteğe devam edeceğiz’” dedi. Ziyarete Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Akın da katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu