REKLAMI GEÇ

Binler Cumhuriyet için buluştu

Binler Cumhuriyet için buluştu

Denizli Demokrasi Platformu’nun düzenlediği Cumhuriyet yürüyüşüne onbinlerce kişi katıldı. Cumhuriyet coşkusu sel olup sokaklara aktı. Cumhuriyet Yürüyüşü, kalımı ve coşku bakımından Denizli tarihine geçecek nitelikte…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2014 Çarşamba, 19:08

Denizli’de 26 sivil toplum örgütünün oluşturduğu Denizli Demokrasi Platformu’nun Cumhuriyet Yürüyüşü için yaptığı çağrı karşılık buldu. Yürüyüşün başlayacağı Atatürk Stadı önüne onbinlerce kişi toplandı. İşte dakika dakika tarihi yürüyüş

19:30
Yürüyüş Atatürk Stadı önünden, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ne doğru başladı. Kalabalık dev bir Türk bayrağı taşıyor. Cadde boyunca oluşan manzara insan selini andırdı.

ANONS

20:00
Kalabalık, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde marşlar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş kortejinin coşkusuna evlerinin pencerelere ve balkonlarına çıkan vatandaşlar da alkış ve tezahüratlarla ortak oldu. 

20:05
Kortejdeki onbinlerce kişi, “Denizli uyuma ışıkları aç-kapa” sloganları attı. Kalabalığın çağrısına cadde boyunca evlerden karşılık geldi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde evlerin ışıkları açılıp kapatıldı.

ANONS

20:12
Yürüyüş korteji, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nden İnönü Caddesi’ne giriş yaptı. Kalabalığın büyük çoğunluğu halen Kıbrıs Şehitleri Caddesi’ndeydi.

20:25
Yürüyüş korteji İstiklal Caddesi’ne ulaştı. Kalabalık Delikliçınar Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Her geçen dakika kalabalık yeni katılımlarla arttı.

ANONS

20:40
Kalabalık Delikliçınar Meydanı’na ulaştı. Bir ucu halen Suluköprü’de olan onbinler önce saygı duruşunda bulundular, ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okudular.

 Dev yürüyüşün organizasyonunu yapan Denizli Demokrasi Platformu adına konuşan Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Hakkari ve Diyarbakır’da kahpece kuryun sıkanlar bilsinler ki; bu vatan sahipsiz değil. Nasıl Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye kadınlı, erkekli bir dayanışmanın içine girdiyse, bugün de burada aynı ruhla bir araya geldik. İyi ki varsınız” diye konuştu. 

Kalabalık daha sonra 10. yıl marşını coşkuyla söyleyerek dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu