REKLAMI GEÇ

Bir kerden bir şey olmaz dediler… Sonuç vahim…

Bir kerden bir şey olmaz dediler… Sonuç vahim…

Asla ve asla “Bir kereden bir şey olmaz” demeyin başlıklı haberimizi, Aydın’da yaşanan bir olay örnek oluşturduğu ve toplum bilinci adına tekrar yayınlamak istedik.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Kasım 2018 Pazar, 13:50

Geçtiğimiz günlerde Pamukkale Üniversitesi Kubbe Fikir ve Düşünce Öğrenci Topluluğu’nun Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda (FTRYO) düzenlediği ‘Bağımlısın Farkında Mısın?’ adlı konferans haberine yer vermiştik.

Haberimize konu olan konferansta Uzman Psikolog Dr. Cengiz Türkmen bağımlılık konusunda paylaştığı bilgilere yer vermiş “Asla ve asla bir kereden bir şey olmaz” başlığı altında bu bilgileri okuyucularımızla paylaşmıştık. Aydında yaşanan örnek bir olay nedeniyle bu haberimizi tekrar paylaşmak ve konu hakkında farkındalık yaymak maksadıyla tekrarlıyoruz.

Konferansta Uzman Psikolog Dr. Cengiz Türkmen, “Farkında olan insan bağımlı olamaz. Bağımlı olan insan farkında olamaz. Bağımlılık tedavi edilebilen ama kurtulabilinen bir şey değildir. Tüm bağımlılıkların ‘bir kereden bir şey olmaz’ düşüncesi ile başlar. Bir kereden çok şey olur, Her madde bir duyguyu ortaya çıkarır. Her bağımlılık bir süre sonra ‘artık bunu bırakmalıyım’ safhasına gelir. Tüm bağımlıların bir gerekçesi vardır. Merak duygusu evrenseldir. Tüm bağımlılıklar merakla başlar. Herkes birer bağımlı adayıdır ancak herkes bağımlı olmaz, bunun için bir yatkınlık olmalıdır. Çok sık cips, çikolata, çekirdek yemek, bilgisayar oyunu oynamak, sosyal medya bağımlılığı, alışveriş yapmak gibi bağımlılıkları çeşitlendirebiliriz. Hiçbir bağımlı kendini iyileştiremez’’ demişti.

Aydın’da yaşanan bir olay bağımlılık konusundaki son durumu gözler önüne serdi. internethaber.com’un haberine göre üç üniversiteli “Bir kereden bir şey olmaz” diyerek kullandıkları sentetik uyuşturucu yüzünden hastanelik oldu. Sonuç vahim. Gençlerden biri hayatını kaybettiği, diğer ikisinin ise yaşam mücadelesi verdiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu