REKLAMI GEÇ

BÖYLE HATIRLATTILAR

BÖYLE HATIRLATTILAR

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, 112 Acil Çağrı Merkezi ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos depremini unutturmamak için Forum Çamlık’ta sergi açtı. Yaklaşık 10 bin adet bilgilendirme broşür ve kitapçığın dağıtılacağı etkinlikte,“Yarın Deprem Olacak Bilseydin Ne yapardın” pankartı dikkat çekti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Ağustos 2014 Pazar, 14:51

17 Ağustos Marmara depreminin ardından 15 yıl geçti. Yaklaşık 30 saniye süren 7.2 şiddetindeki depremde yaşamını yitiren binlerce vatandaşı anmak ve ülkemizde ve Denizli’de de depremler yaşanacağı gerçeğini vurgulayarak afetler konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Forum Çamlık’ta etkinlik düzenlendi.

denizli-17-agustos-deprem-sergi-ic-2

Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan, eşi Birhan Erdoğan, İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Zeliha Yıldırım, AFAD Müdürü Recep Demircinin katıldığı 17 Ağustos etkinliğinde, Deprem konulu Afişler, Marmara depremine ait fotoğraf sergisi, tanıtım filmleri gösterisi sunuldu, depreme karşı alınması gereken önlemler ve afetlerde ilk 72 saat yapılması gerekenlere ilişkin hazırlanan 10 bine yakın broşür ve kitapçık dağıtıldı.
denizli-17-agustos-deprem-sergi-ic

“YARIN DEPREM OLACAK”
Forum Çamlık AVM merkezine İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından asılan “Yarın Deprem Olacak. Bilseydiniz Ne Yapardınız” yazılı afiş dikkatlerden kaçmadı.

Denizli Şube Başkanı Doç. Dr. Şevket Murat Şenel, “Amaçlarının korku salmak olmadığını vurgulayarak, “ 17 Ağustos depreminin ardından 15 yıl geçti. O gün doğan çocuklar bugün 15 yaşında. Ve Marmara depremi unutuluyor. Bez Marmara depremini unutturmamak ve afetlere karşı farkındalık yaratmak, vatandaşlara ‘ ne kadar hazırız?’ sorusunu sordurtmak amacıya böyle bir etkinlik düzenledik. Ayrıca, 6 bine yakın broşür, gazete ve kitapçık dağıtarak vatandaşları bilgilendireceğiz” dedi.

“MEVCUT BİNALAR HALA TEHDİT UNSURU”
Marmara Depreminden çıkarılması gerekin dersin alındığını söyleyen Doç. Dr. Şenel, “Özellikle 2000 yılında Yapı Denetim sisteminde yapılan yasal düzenleme ile inyaat sürecinin denetim altına alınması yolunda çalışmalar yapıldı. Ancak, hala 2000 yılından önce yapılan mevcut binalar risk oluşturuyor. Kentsel Dönüşüm Yasası çıkartılmasına rağmen uygulamada eksiklikler var” diye konuştu.

denizli-17-agustos-deprem-sergi-ic-1

“DENİZLİ’NİN AFET HARİTASI SERGİLENDİ”
AFAD, 17 Depremini anmak ve afetler konusunda farkındalık ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla hazırladığı 4 bine yakın afiş, broşür ve kitapçık dağıttı. Engelliler için de özel bir kitapçığın yer aldığı etikinlikte, arama, kurtarma araç ve ekipmanlarda sergilendi. Denizli’nin deprem haritasının da bulunduğu sergi hakkında bilgi veren AFAD Müdürü Recep Demirci, etkinlik hakkında şu bilgileri verdi: “Bu etkinlikte 17 Ağustos depremini unutmadığımızı ve unutturmayacağımızı göstermek istedik. Ve vatandaşların deprem gerçeği ile yaşaması gerektiği, deprem anında ve deprem sonrası yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme çalışmaları da yapıyoruz. Amacımız farkındalık oluşturmak.”

17 Ağustos Marmara depremini anma etkinliği akşam saat 20.00’da AFAD’ın gerçekleştireceği tatbikat ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu