REKLAMI GEÇ

Bu kez devlet kapısındalar

Bu kez devlet kapısındalar

Denizli Basma ve Boya Sanayi Fabrikası’nın (DEBA) 2009 yılında üretimini durdurmasının ardından işten çıkarılan ve 10 aylık ücretleri ile kıdem tazminatlarını alamayan işçilerinden 22’sinin önceki gün eylemde gözaltına alınması, diğer işçiler tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2014 Perşembe, 09:45

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)
Kentin en büyük tekstil fabrikalarından biri iken 2009 yılında girdiği ekonomik darboğazı aşamayarak üretimi durduran DİBA’da çalışan 800’e yakın işçi 10 aylık ücretlerini ve kıdem tazminatlarını alamadı. Açtıkları davaları kazanmalarına rağmen ücret ve tazminatlarını alamayan işçiler, 3 yıl önce eylem yapmaya başladı. Her pazar günü eylem yapan işçiler, geçen 29 Haziran’da Kınıklı Mahallesi’nde, fabrikanın sahibi Esat Sivri’nin evinin önünde bir araya geldi. Polis izinsiz eylem yaptıklarını söyleyerek DEBA işçilerini uyardı. Ancak eylemde ısrar etmeleri üzerine polis müdahale ederek, 22 işçiyi gözaltına aldı. İfadelerinin alınan işçiler, savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Gözaltı işlemine tepki gösteren DEBA işçileri, Valilik önünde bir araya geldi. Pankartlar açıp sloganlar atan grup, arkadaşlarının gözaltına alınmasını protesto etti. İşçiler adına yaptığı açıklamada, hukuk mücadelesinde haklı olduklarının tescillendiği vurgulayan Abdullah Tekin, “Herkesin hak verdiği bizlerin, hakkımızı almamız için devletin yönetimi ve hukuku elini kıpırdatmıyor. Bizler hakkımızı ve alacaklı olduğumuzu unutturmamak için en doğal hakkımız olan eylemler yapıyoruz. Bizim hakkımızın gasp edilmesine ses çıkarmayan yöneticiler, gasp edenlerin huzurunu düşünüyor ve bize kötü muameleyi hak görüyor. Bizi gözaltına alanları hukuka uymaya çağırıyoruz. Biz haklarımızı alıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Bundan da yılmayacağız” dedi. İşçiler açıklamanın ardından bir süre sloganlar atıp sessizce dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu