REKLAMI GEÇ

BU PROGRAM İLE “İŞ TECRÜBEM YOK” DEMEYECEKSİNİZ

BU PROGRAM İLE “İŞ TECRÜBEM YOK” DEMEYECEKSİNİZ

İş Başı Eğitim Programı kapsamında Denizli İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile Denizli Barosu işbirliği yaptı. Program kapsamında büro elemanı olarak çalışmak isteyip de meslek hakkında bilgisi olmayan kişilere Denizli Baro üyesi avukatlar yanlarında istihdam sağlayarak mesleği öğretecek. Bu süre zarfında maaş ve SGK primi İŞ-KUR tarafından ödenecek.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 15 Haziran 2015 Pazartesi, 13:53

İŞ-KUR’un İş Başı Eğitim Programı kapsamında işsiz ve meslek deneyimi olmayan kişilere hem meslek öğretilecek hem de istihdam sağlanacak. Program kapsamında İŞ-KUR İl Müdürlüğü ile Denizli Barosu işbirliği yapıyor. 

Denizli Barosu Sosyal Tesisi’nde düzenlene basın toplantısıyla projenin ayrıntıları açıklandı. Toplantıya, Denizli İŞKUR Müdürü Feridun Giresun, Denizli İŞKUR Müdür Yardımcısı Ahmet Sert, Denizli Barosu Başkanı Av. Müjdat İlhan katıldı.

İş Başı Eğitim Programının istihdamı arttıracağını belirten Baro Başkanı Av. Müjdat İlhan, “Bu program sayesinde hem istihdam gücü artacak hem de üyelerimiz istihdam sağlayacağı kişilere eğitim vererek eğitecekler. Yerelde kendi adına çalışan ihtiyacı olan Avukat meslektaşlarımız olacaktır. İstihdam talebi yurttaşlara hem de işçi arayana kolaylık olacaktır. Bu talep birçok kurumda gerçekleşmeye başladı. Hedeflediğimiz şekilde sonuca ulaşırsa kendi yaptığımız işe uygun personel sıkıntımız da ortadan kalkmış olacak” dedi.

HER MESLEĞE DENEYİMLİ ELEMAN
İşbaşı Eğitim Programına destek verdikleri için Baro yönetimine teşekkür eden Denizli İŞKUR Müdürü Feridun Giresun, “Kurumumuz tarafından işsizliğin azaltılmasına yönelik olarak yürütülen aktif işgücü piyasası programlarından birisi olan İşbaşı Eğitim Programı, kuruma kayıtlı işsizlerin yine kuruma kayıtlı işyerlerinde sahip oldukları mesleki bilgilerini uygulama yaparak pekiştirmelerini, iş ve üretim süreçlerini bizzat görerek öğrenmelerini sağlamayı amaçlayan bir işi işbaşında öğrenme programıdır ve her meslekteki kişileri barındırır” dedi.

PROGRAM İLE NELER AMAÇLANIYOR?
Program sayesinde iş arayan ancak iş tecrübesi olmadığı için iş bulamayan kişilere, iş tecrübesi kazandırmayı amaçladıklarını belirten Giresun, işverenlere ise ihtiyaç duydukları kalifiye çalışanları kendileri yetiştirme imkanı sunulduğunu vurguladı.

PROGRAMDAN HANGİ İŞVERENLER YARARLANABİLİR?
Mevcut düzenlemeler kapsamında 4857 sayılı İş Kanunu veya 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4/a. maddesine tabi olarak en az iki sigortalı çalışanı bulunanların projeden yararlanabildiklerini belirten Giresun, “Kuruma kayıtlı işverenler, dernekler, vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, meslek birlikleri, sendikalar, ticaret ve sanayi odaları, noterler, kamunun payının % 50’nin altında olduğu iktisadi teşekküller, v.b. işverenler işbaşı eğitim programlarından faydalanabilmektedir” dedi.

PROGRAMA KİMLER KATILABİLİR?
İşbaşı eğitim programına katılmak için gerekli şartlar olduğunu kaydeden Giresun, ” 15 yaşını doldurmak, kuruma kayıtlı olmak, işsiz olmak, Ön lisans dahil üniversite öğrencisi olanlar da programa katılabilir. İşbaşı eğitim programına katılmak isteyen kişiler, İŞKUR internet sayfasında, Hizmet Merkezi veya İl Müdürlüğü ilan panosunda yayımlanan ilanlara hem internet üzerinden hem de Hizmet Merkezi veya İl Müdürlüğüne giderek başvuru yapabilirler” dedi.

PROGRAMIN SÜRESİ NE KADAR?
İşbaşı Eğitim Programı’nın en fazla 160 fiili gün olarak düzenlendiğini belirten Giresun, programın günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlandığını, vardiyalı olarak çalışılan işyerlerinde normal mesai saatleri dışında da programın uygulandığını söyledi.

MAAŞ VE SGK PRİMİ İŞKUR’DAN
Giresun, programın devam ettiği süre boyunca kursiyerin maaşının asgari ücret üzerinden ve SGK priminin İŞKUR tarafından karşılanacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu