REKLAMI GEÇ

Bugün çalışan Gazeteciler Günü

Bugün çalışan Gazeteciler Günü

Bugün 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü. Denizli protokolü yayınladıkları mesajlarla gazetecilerin gününü kutladı. Ortaya çıkan ortak görüş, gazeteciliğin zor ve bir o kadar da ulvi bir meslek olduğu yönündeydi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ocak 2016 Pazar, 09:33

Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. 1961 Anayasasında “Çalışan gazeteciler bayramı” olarak kutlanan ancak 12 Mart 1971 askeri darbesinden sonra ” 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü” olarak kabul edilen 10 Ocak ile ilgili mesaj yayınlayan Denizli Protokolü, şunları söyledi:

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANI SEMA RAMAZANOĞLU: HEPİMİZİN ORTAK SORUMLULUĞU 
“Yazılı ve görsel medyanın Bakanlığımız sorumluluk alanına giren toplumun dezavantajlı kesimlerine dikkat kesilmesi, olumlu yaklaşımlar sergilemesi kuşkusuz çözüme katkı sağlayacaktır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinin hızla geliştiği bir çağda kadına, çocuğa, engelli ve yaşlılarımıza, şehit yakınları ve gazilerimize yönelik her türlü pozitif ayrımcılığın geliştirilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, hepimizin ortak sorumluluğu olmalıdır. Aynı duyarlılıkla çalışmalarımızı takip ederken geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybeden İlyas Haytan ve Alperen Ersoy’un şahsında hayatını kaybeden tüm gazetecilerimizi rahmetle anıyorum. Zaman mefhumu gözetmeksizin, büyük bir fedakârlıkla görevlerini sürdüren siz değerli gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

VALİ ŞÜKRÜ KOCATEPE: İKİ BAYRAMI BİRDEN KUTLUYORUZ
“10 Ocak tarihinin iki önemli anlamı var. Bunlardan birincisi; basın mesleğinde çalışanlar ile işverenleri arasındaki ilişkilerin ve çalışma koşullarının düzenlenmesine ilişkin, 212 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girdiği tarih olan 10 Ocak günü Ülkemizde her yıl “Basın Çalışanları Günü” olarak kutlanmaktadır. İkincisi deülkemizin her köşesinde üstün bir gayret, yüksek bir vazife bilinciyle çalışan, toplum önderi olarak büyük başarılara imza atan Mülki İdare Amirlerinin“İdareciler Günü” olarak kutlanıyor olmasıdır.
Basında yapısal gelişmeler ile birlikte, teknolojik gelişmelerin de etkili olmasıyla kitle iletişiminde yer ve zaman kısıtlamaları yüksek oranda ortadan kalkmıştır. Özellikle sosyal medya ile birlikte gazetecilik mesleği farklı bir boyut kazanmış ve gazetecilik mesleğinin icrası da bir o kadar önem kazanmıştır. Kitlelerin yoğun olarak bilgi paylaşımı yapabildiği bu dönemde, bilgi birikimi yüksek ve etik değerleri mesleğinde başarıyla uygulayan gazeteciler fark oluşturacaktır.”

ŞAHİN TİN: ZOR ŞARTLARDA GÖREV YAPIYORLAR
“Basın camiasında görev yapan emekçi kardeşlerimizin hangi zor şartlarda görevlerini yerine getirdiklerini Denizli’mizde görev yapan yerel basın çalışanlarımız aracılığıyla çok açık müşahede ediyoruz. Medya çalışanlarımızın üstlendikleri sorumluluğu yerine getirmek için, sınırlı imkânlarla nasıl büyük işler başardıklarını bizler çok iyi biliyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle geçtiğimiz aylarda elim bir kaza sonucu kaybettiğimiz değerli gazeteci kardeşlerimiz İlyas ve Alperen’i bir kez daha rahmetle anıyorum.”

MELİKE BASMACI: İLETİŞİM FAKÜLTE MEZUNLARI PERİŞAN
“Basındaki işsizlik ve düşük ücretle çalışma rekor düzeydedir. İletişim fakültelerinin mezunları çaresiz, yarınsız durumdadır. Demokrasiyi, özgürlükleri, AB standartlarını getireceğini vaat ederek iktidar olan AKP yönetiminin hedef aldığı kurumların başında medya ve çalışanları olmuştur. AKP kendisini eleştiren, farklı görüşü savunan gazeteciler, yayıncılar için açtığı davalarda rekorlar kırmaktadır. Ülkede gerçeği yazan gazeteciler özel mahkemeler kurularak hapse atılmaktadır. En kısa zamanda gazeteci arkadaşlarımızın, gerçek emekçilerin düşüncelerini kimseden talimat almadan, özgürce ifade edebileceği bir düzene kavuşmasını diliyor, Tüm basın emekçilerimizin çalışan Gazeteciler Bayramını tebrik ediyorum.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZOLAN: DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU
“Toplumların en önemli ihtiyacı olan haber alma hakkının elçileri olan, bu görevi yaparken zamanla yarışarak, her türlü zor şartlar altında çalışan basın emekçileri büyük bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Üstlendiği misyonla toplumların sadece haber alma ihtiyacını karşılamakla kalmayan, aynı zamanda kamuoyunun tarafsız ve doğru bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstelenen basın, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan medya çalışanlarımıza dün olduğu gibi bugün de desteğimiz sürecektir.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN: FEDAKARLIK VE SORUMLULUK İSTİYEN BİR MESLEK
“Gazetecilik, fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan gazeteci arkadaşlarımız, ülkemizin olduğu gibi ilimizin, ilçemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlamaktadır. Basın çalışanları her türlü zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek yılmadan görevlerini yerine getirmek için çalışmaktadırlar. Halkımızın doğru ve tarafsız haber almasını sağlamak için özveri ile görev bilinci içinde çalışmaktadırlar. Demokrasinin güçlenmesi, yerleşmesinde basın kuruluşlarının önemli katkıları vardır. Gazetecilerin, halkımızı gelişen olaylar hakkında bilgilendirmek için ortaya koydukları emek kutsaldır.
Pamukkale Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi doğru, ilkeli ve tarafsız habercilik yapan basın yayın kuruluşlarımıza ve çalışanlarına her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Zor şartlar altında, meslek etiğinden taviz vermeden, çalışmalarını sürdüren tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ: ONLARIN BAŞARISINA ZEMİN HAZIRLAMAK BİZİM GÖREVİMİZ
”Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır. Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir. Değerli basın mensuplarımızın her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum. Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır.”

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER: BASIN ÇALIŞANLARINA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR
“Basın çalışanı arkadaşlarımız kamuoyunun bilgilendirilmesi adına görevlerini fedakarca yerine getirmektedirler. İşte bu fedakârca çalışmaları esnasında kaza veya başka nedenlerle hayatını kaybeden birçok basın mensubu arkadaşlarımız da bulunmaktadır. Yakın zamanda ilimizde görev başında hayatını kaybeden İlyas Haytan ve Alper Ersoy başta olmak üzere bu uğurda hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.
Toplumsal barış, huzurun sağlanması ve bunun sürekli kılınması adına basın çalışanlarımıza büyük görevler düşmektedir. Ülkemizin birlik ve beraberliği adına bu çok önemlidir.
Dolayısıyla zor şartlar altında büyük bir özveriyle görevlerini sürdüren basın çalışanlarımızın 2016 yılında daha güzel şartlarda çalışmasını umut ediyor, tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik ediyorum.”

DSO BAŞKANI MÜJDAT KEÇECİ: TOPLUMUMUZUN CAN DAMARIDIR
“Gazetecilerimiz yaptıkları iş bakımından sosyal ve ekonomik katmanı ne olursa olsun herkesin sesi olma ve taleplerini, zaman zaman feryatlarını, dert ve şikâyetlerini duyurma konusunda önemli bir hizmeti yerine getiriyorlar. Tüm milletimizin ortak sesi oluyorlar. Değerli gazetecilerimizin, günün her saatinde ve her şartta toplumun doğru ve hızlı bilgilenmesi için verdikleri emek takdire şayandır. Esas olan gazetecilerimizin gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalarıdır. Hür, vicdanlı ve dürüst gazeteciler toplumumuzun can damarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle zor ancak, son derece önemli bir görevi fedakârca yerine getiren tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.”

DENTUROD BAŞKANI MURAT ŞEN: ÇALIŞMALARIMIZA IŞIK TUTMAKTADIR
“İlimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri, biz turizmcilere de çalışmalarımızda ışık tutmaktadır.
Basın Meslek İlkeleri doğrultusunda objektif, ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde, bütün olumsuz şartlara rağmen zaman gözetmeden yerine getirmeye çalışan basın mensuplarımızı kutluyorum.
Büyük bir özveri ile görevlerini sürdürmeye çalışan basınımızın daha güzel şartlarda halkımızı bilgilendirmesi adına 2016 yılının umut verici olmasını temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle gazetecilerimizin ve basın temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.“ 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_