REKLAMI GEÇ

Bugün Mevlid Kandili

Bugün Mevlid Kandili

Bugün Mevlid Kandili. Peygamber efendimizin doğum günü, tüm Müslümanların bayramı. Müslüman alemi için en önemli günlerden biri olan Mevlid Kandili’ni Denizli Protokolü de yayınladıkları mesajlar ile kutladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Aralık 2015 Salı, 08:55

AK PARTİ DENİZLİ MİLLETVEKİLİ NİHAT ZEYBEKCİ:
“Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in doğumuyla insanoğlunun dünyası değişti. Dünyada cehaletin hüküm sürdüğü bir dönemde O’nun nuruyla karanlıklar aydınlığa çıkmış, insanoğlu çağ açıp kapatan İslam’ın aydınlattığı yeni bir yola girmiştir. Alemlere rahmet elçisi olarak yeryüzüne intikalinin yıldönümünde Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’e layık olmaya çalışan bir ümmetin ferdi olarak, millete hizmet etmek aşkıyla, O’nun rehberlik ettiği kutsi yolda var gücümüzle ilerlemeye çalışıyoruz. Bu yürüyüşümüzde, O’nun yaratılmışlara olan sevgisini ve merhametini kendimize rehber edindik. Yüce Yaradan’a emanetini teslim edeceğimiz günde Peygamber Efendimiz’in şefaatine nail olabilmek için halkımızın bize duyduğu güveni boşa çıkarmayacak işlere imza atmak amacıyla bize verilen her anı ve nefesi, Hak ile hak yolunda sarfetme gayreti içindeyiz. Müslüman’ın ‘sözüne güvenilir insan’ olduğu bilinciyle, bize tanınan imkanlar dahilinde bugüne kadar verdiğimiz hiçbir sözü yerde bırakmadık; bırakmayacağız da.”

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Sevgi, merhamet ve barış peygamberi olan Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya geldiği mübarek günü kutlamanın manevi hazzını yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğumunun tüm insanlık için mübarek ve hayırlı bir başlangıçtır. O’nun tüm dünyadaki insanlara mesajı adalet, bilgi, merhamet ve barış olmuştur. Günümüz İslam coğrafyasının içinde bulunduğu zorlulukların temelinde onun rahmet ve merhamet dolu mesajlarının doğru idrak edilememesi yatmaktadır. Mevlid Kandili vesilesiyle Peygamber Efendimizin sevgi, barış ve adalet dolu karakterini ve mesajlarını hatırlamak; gelecek günlerimizi aydınlatma yolunda tüm İslam alemine bir kez daha ışık tutacaktır. Sadece İslam aleminin değil, tüm dünyadaki toplumların O’nun huzur ve barış dolu sözlerine ihtiyacı olduğu apaçık ortadır. Bu kutlu günde tüm nefret ve düşmanlık çağrılarını Peygamber Efendimizin vicdan, hak ve hakikat dolu öğretileriyle bertaraf edelim; kırgınlıklarımızı, önyargılarımızı ve hırslarımızı geride bırakalım.”

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
”Kandillerin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri vardır. İnsanlığa rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili de bu özel günlerin en başında yer almaktadır. Binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen rehberler, peygamberler silsilesinin sonuncusu, barış dini İslam’ı müjdeleyen sevgili peygamberimiz hazreti Muhammed olmuştur. O, insanların en hayırlısı idi, herkesin güvendiği Muhammed-ül Emîn’di; Allah’ın insanlar arasından seçtiği doğruluk timsaliydi; güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyetti. Onun yaşayışı, onun hadis-i şerifleri, onun sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık bir devir başlamıştır. Bu bakımdan, Mevlid Kandili, peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini, mesajlarını yeniden hatırlamak, yeniden düşünmek ve layıkıyla anlamak için bir fırsattır.”

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
“Cenab-ı Hakk’ın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) doğum günü olan Mevlid Kandili, Milletimizin ve İslam aleminin en önemli ve vazgeçilmez günlerindendir. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Yüce Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, O’nun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlakı özümsemek, ona duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve topluma aktarmak amacıyla milletimiz, asırlar boyu sevgili Peygamberimize derin bir sevgi ve muhabbet duymuştur. Efendimiz (S.A.V.) bizlerin yaşantısı için en güzel örnektir. Yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olmalıyız. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. O’nun sünnetlerini yaşamak mutluluğun, huzurun, birlik, beraberliğin ve kardeşliğin yoludur. Bu duygu ve düşüncelerle Merkezefendili hemşerilerimizin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyor, başta ülkemiz, gönül coğrafyamız ve İslam dünyası olmak üzere tüm insanlığın Peygamber Efendimizin yüce örnekliğinden hakkıyla nasibdar olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
“Kandiller, mübarek geceler her şeyden evvel bizim kendimizi hesaba çektiğimiz, Rabbimize verdiğimiz sözlerimizin gözden geçirildiği, kalplerimizin çok daha yumuşadığı, Yüce Allah (cc)’ a yaklaştığımız gecelerdir. Bütün insanlığın kurtarıcısı Sevgili Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandili’ni en güzel şekilde ve anlamına uygun olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V.) sevmek ve onu örnek almak demek; insanlığın huzuru ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak, davranışlarımızı O’nun örnek ahlâkına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirebilmek demektir. Çünkü O’nun örnek hayat çizgisi, söz ve davranışlarının temsil ettiği değerler bütünü, bizler için her zaman yaşanabilir ve uygulanabilir özelliktedir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) insanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ etmiştir. Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan Sevgili Peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, başta Denizlili hemşerilerim olmak üzere bütün İslam âleminin kandilini tebrik ediyorum.”

SARAYKÖY BELEDİYE BAŞKANI ANMET NECATİ ÖZBAŞ:
“Toplumumuzu bir arada tutan ortak değerlerimizden bir tanesi de kandil geceleridir. Kandil geceleri kalplerimizi birbirine yaklaştıran, akrabalık, komşuluk, paylaşma ve dayanışma duygularımızın artmasına vesiledir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gece de, kandil gecelerinin en önemlisidir. Peygamber Efendimizin (SAV) teşrifleri ile dünya karanlıktan aydınlığa çıkmış, yeryüzü cennet bahçesine dönmüştür. Dünyanın her köşesinde zor günler geçiren tüm mazlumlar için, O’nun hayatını ve sevgisini örnek almalı, yaşantımıza bu şekilde yön vermeliyiz.”

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI NECDET ÖZER:
Peygamberimizin doğum günü olan Mevlid Kandil’ini dua ve rahmetle karşılıyoruz. Sevgili Peygamberimizin doğduğu dönemde yakın çevresinde ve dünyada birçok olumsuzluk hüküm sürüyordu. İşte bu insanlık tarihinde çaresizliğin son noktaya geldiği o zamanda Peygamberimiz doğdu ve O’nun tebliğ ettiği İslâm dini ile dünya ve insanlık âlemi aydınlandı. İnsanlık âlemine eşitlik, adalet ve kardeşlik geldi. Dolayısıyla O’nun doğduğu bu gece, insanlığın kurtuluşu için hayırlara vesile olan mübarek bir başlangıçtır. İşte âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü olan bu mübarek günde herkesin Mübarek Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
28 Mart 2024 Perşembe 9 26Sağanak Yağışlı
29 Mart 2024 Cuma 12 25Çok Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 12 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Az Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 30Az Bulutlu

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_