REKLAMI GEÇ

Bugün Öğretmenler Günü

Bugün Öğretmenler Günü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Başöğretmen’ unvanının verilişi ve millet mekteplerinin açılış yıldönümü 24 Kasım “Öğretmenler Günü” kutlanıyor. “Öğretmenler Günü” nedeniyle mesaj yayınlayan Denizli protokolü, öğretmenliğin sevgi ve fedakarlık gerektiren, sınırları okul duvarlarıyla çizilemeyecek bir görev olduğuna işaret etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Kasım 2016 Perşembe, 08:30

Denizli protokolünün Öğretmenler Günü’ne ilişkin açıklamaları şöyle:

VALİ AHMET ALTIPARMAK:
Bugün, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin en seçkin günleri olan Öğretmenler Günü. Bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar saygın, çok özel, çok yüce bir mesleğin sahibisiniz. Sevgi ve fedakârlık gerektiren, sınırları okul ve sınıf duvarlarıyla çizilemeyecek, zil ile başlayıp bitmeyecek kadar ağır bir sorumluluk gerektiren kutsal bir göreviniz var. Bu mesleğin tarih boyunca da böyle görüldüğünü, “bilgelik mesleği” olarak kabul edildiğini, değerinin ve öneminin her dönemde vurgulandığını biliyoruz. Atatürk “Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet; henüz millet adını alma kabiliyetini kazanamamıştır.” ifadesiyle öğretmenliğin önemini belirtmiştir. Bu sorumluluk; geleceğimizin bizatihi kendisi olan çocuklarımızı en iyi şekilde ve modern donanımlarla bezerken, en zor koşullarda dahi, ülkesine ve milletine olan bağlılık ve hizmet anlayışından kopmadan, erdemli, hoşgörü sahibi, demokratik, laik, milli, manevi ve insani değerlere bağlı, sorgulayıcı ve araştırmayı ilke edinmiş bireyler olarak hayata hazırlamayı gerektirmektedir.

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ MELİKE BASMACI:
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Öğretmenler! Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır’ diyerek, bu kutsal görevin gücüne ve ehemmiyetine vurgu yapmıştır. Bu bilince sahip öğretmenlerimiz, en zor şartlarda dahi fedakârlıkların en büyüğünü göstererek ülkemizin her köşesinde gençlerimiz için aydınlık vesilesi olmuşlardır. Dün sergiledikleri gayretler ile bizleri Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirdiği gibi, bugün de ülkemizin geleceğine yön verecek genç kuşakları yetiştiren saygıdeğer öğretmenlerimiz, her daim baş tacı yapılmayı fazlasıyla hak etmektedir.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
Öğretmenler, tarihin her evresinde her toplumun kıymet verdiği, o toplumun gelecekte alacağı konumun kaderini belirleyen insanlardır. Hz. Ali’nin ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’ sözü; öğretmenliğin asırlar geçse de toplumlar üzerindeki değerini ve önemini her zaman sürdüreceğinin önemli bir göstergesidir. Öğretmenler Türkiye’nin aydınlık geleceğinin kılavuzudur. Onların ellerinde yetişen nesiller; an gelmiş imkansızı mümkün kılmış, an gelmiş bir milletin kaderini değiştirerek çağ atlatmıştır. Mesleğini bir vazife olarak değil, bir yaşam felsefesi ve milli hedef olarak icra eden öğretmenlerimiz, Türkiye’nin, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinin anahtarıdır. Ülkemiz onların yetiştirdiği nesillerle her geçen gün bir adım daha ileri gitmektedir. Ve onların yetiştirecekleri yeni nesillerle de bu kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Kutsal bir görev ile yeni nesillerimizi eğiterek, yarınlarımızı güvence altına alan öğretmenlerimizin, Öğretmenler Günü’nü kutluyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.

DENİZLİ BARO BAŞKANI MÜJDAT İLHAN:
Toplumun özgür yurttaşlıktan, bağımsız, bilimsel düşünen birey olmaktan yeniden kul olmaya, tarikatların, cemaatlerin müridi, tebaası, kölesi olmaya yöneltilmek istenen şu dönemde 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün önemi, kabul edildiği 1981 yılından bu yana ilk kez bu kadar çok ehemmiyet kazanmıştır.
Bireylerin kişiliklerinin gelişmesinde öğretmenlerimizin emeği çok büyüktür. Demokrasinin kazanımında öğretmenlerin üstlendiği misyon tartışma götürmez şekilde, bugün o demokrasiyi dillerine dolayanlardan katbekat fazladır.
Denizli Barosu; Atatürk ilke ve devrimlerinin yolunda, aydınlanmanın meşalesini yeni kuşaklara taşıyan, çağdaşlık gayretinin mimarları öğretmenlerimizle aynı heyecanı paylaşmaktadır. Cumhuriyet’in özgür yurttaşlarını yetiştirme, Cumhuriyet devrimlerini yaşatma kararlılığını sürdüren özverili öğretmenlerimizin gününü kutlarken, öğretmenlerimizi; haklı çabalarında asla yalnız bırakmayacağımızı kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.

AK PARTİ İL BAŞKANI NECİP FİLİZ:
Türkiye, gelecek hedeflerine, 2023 ideallerine, öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde, öğretmenlerimizin yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. Daha iyi insan, daha mükemmel vatandaş, daha saygın millet ve daha büyük devlet olabilmek için onlara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Girişimci, demokrat, kültürlü, inançlı, ahlaklı nesiller olarak yetişmesini eğitim politikamızın temel amacı olarak kabul ediyoruz. Daha önemlisi, bu nitelikleri öğrencilerine aktaracak yetişmiş öğretmenlerimizin mevcudiyeti de gereklidir.

PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN GÜRLESİN:
Ülkemizin, Cumhuriyetimizin geleceği yeni nesillerimize emanettir. Kutsal bir görevi yerine getiren öğretmenlerimizin bu özel gününü kutluyorum. En değerli şeyin bilgi olduğu ve bilgi çağını yaşadığımız günümüzde eğitimin önemi ise çok büyük. Çocukları sevgisiyle, şefkatiyle kucaklayan, eğitimle, bilgiyle onların önünü aydınlatan, her birinin geleceğinde bir meşale yakan siz değerli öğretmenlerimiz; üzerimizdeki hakkınızı anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Yüreğimizin derinliklerinde ebediyen sakladığımız öğretmenlerimiz bazen bir sözle, bazen, ne kadar haklı olduklarını hatırlatan hayat tecrübeleriyle akıllarımıza gelir. Bizlere düşen görev bu hakları onlara teslim etmek, irfan ordumuzun değerli öğretmenlerine gereken saygı ve değeri göstermektir.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT OĞUZ:
Değerli meslektaşlarım, Çocuklarımız, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olmayı sizden öğrenmektedir. Ailesi dışında örnek aldığı ilk insan modeli sizlersiniz. Onları Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı, ahlaki, insanı, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini, bayrağını seven ve daima yüceltmeye çalışan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı kişileri yetiştiren eğitim hizmetlerinin temel taşları olan siz değerli öğretmenlerimize şükran borçluyuz. Görüyorsunuz, eğitimin temel unsuru hiç şüphe yok ki sizlersiniz. Çocuklarımızı ve gençlerimizi yarın ki güçlü Türkiye’nin büyükleri, yetkilileri ve sorumluları olarak yetiştirmek en önemli görevinizdir. Bu sorumluluk ve görevinizi insan sevgisi ile meslek aşkı ve coşkusuyla, erdem ve bilginiz, inancınız ve cesaretinizle başarıya ulaştırabilirsiniz.

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU:
Öğretmenlerimiz, yetiştirdiği insan gücü ile ülkemizin geleceğini şekillendirir, çağdaş Türkiye’nin temellerini atar. Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir’ sözü, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olmaktan öte üstlendiği sorumluluğu en iyi özetleyen cümlelerdir. Her bir öğretmenimiz bizim için özeldir, ülkemizin geleceği adına önemli bir fırsattır. Öğretmen bir ailenin ferdi olarak, öğretmenlerimizin üstlendikleri sorumluluğun farkında olup, saygımızın ve kendilerine duyduğumuz derin sevginin sonsuz olduğunu vurgulamak istiyorum.

DENİZLİ TİCARET ODASI BAŞKANI UĞUR ERDOĞAN:
Dünyada en kutsal mesleklerden biri olarak bilinen öğretmenlik, ülkemizin geleceği ve teminatı olan çocuklarımızın sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesi açısından çok büyük öneme sahiptir. Öğretmenlerimiz çocuklarımıza, eğitim ve öğretimin yanı sıra iyilik ve doğruluk prensibini de aşılayarak ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaklardır. Bunun en büyük örneği tam bir öğretmen ve eğitimci özelliği taşıyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Kendisi “Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir. Topluma, milletime ben öğretmenlik yapabiliyorsam beni onunla anlatın; yoksa kazandığım zaferler, yaptığım öteki işlerle beni anlatmanız pek mühim değildir” demiştir. Bu sözleriyle de anlıyoruz ki kazanılan tüm savaş ve zaferler, Atatürk’ün öğretmenlik ruhuyla elde edilmiştir. 1928 yılında ise Bakanlar Kurulu tarafından kendisine Başöğretmenlik sanı verilmiştir. Unutulmamalıdır ki bir milletin istikbali anlamına gelen çocuklarımıza ve gençlerimize yapılan yatırım, o milletin yarınlarına yapılan yatırımdır. Dolayısıyla ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı fedakârca yetiştiren, bizleri bu günlere getiren başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm değerli fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.

MHP BELEDİYE MECLİS ÜYESİ YUSUF GARİP:
Ülkemizde evini geçindirip, çocuklarını okutabilmek için ek iş yapan pek çok öğretmen bulunmaktadır. Durum ne olursa olsun öğretmenler elleri öpülecek, her zaman saygı ve sevgiyi hak eden insanlardır. Onlara sadece bu önemli günde değil, her zaman hatırlayıp değer vermek gerekir. Her sene 24 Kasım günü tüm yurt genelinde Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Ancak şunu iyi bilmeliyiz ki, öğretmenlerimiz bizim için çok değerlidir. Bu nedenle her günü onlara 24 Kasım gibi hissettirmeliyiz ki onlar da değerli olduklarını ve mesleklerinin ne kadar kutsal olduğunu hissedebilsinler. Kısacası öğretmenlerimiz sadece bizi bilgi topuna tutan kişiler olarak görmemeliyiz. Onlar bize doğru yolu göstermeye çalışan ve bizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaya çalışan kişilerdir. Bu durumun bilincinde olmalıyız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu