REKLAMI GEÇ

Buldan’da değişim başlıyor

Buldan’da değişim başlıyor

ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Buldan’da Çarşı ve 14 Mayıs Caddeleri’nde uygulanacak olan, sokak sağlıklaştırması projelerini inceledi. Vali Yavuz Erkmen’in de katıldığı inceleme gezisinde, Tavas İlçesi’nin de tarihi hanları ve evleri incelendi. Projeye, birkaç gün içerisinde başlanacağı belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Nisan 2009 Cumartesi, 00:00

Buldan ve Tavas İlçelerinde düzenlenen inceleme gezisine Vali Yavuz Erkmen, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Yüksek Mimar Metin Keskin, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şehir Plancısı Faruk Göksu, Mimar Kayhan Çakanel, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ece Müftüoğlu Narcy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Buldan Belediye Başkanı Ahmet Şevik katıldı.

Heyet ilk olarak Buldan’da yaklaşık 120 binanın restore edileceği projeyi yerinde inceledi. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve ÇEKÜL Vakfı’nın diğer üyeleri, projeyi inceledikten sonra, restore çalışmalarının daha sağlıklı olması için kendi fikirlerini de söyleyerek, projeye katkıda bulundular. Heyet daha sonra, Buldan’daki eski evleri ve işyerlerini gezdi. Birkaç gün içinde yapım çalışmalarına başlanacak olunan proje kapsamında, eski Buldan mimarisinin ilçeye ayrı bir güzellik katması hedefleniyor. Yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanan projenin finansmanını ise Denizli İl Özel İdaresi ile Buldan Belediyesi üstlenecek.

Heyet son olarak Tavas İlçesi’ni ziyaret etti. Buradaki inceleme gezisine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Tavas Kaymakamı Yusuf Güler, Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay da katıldı. Heyet Tavas’da bulunan iki tane tarihi değeri bulunan Han’ı ziyaret etti. Tarihi evleri de inceleyen heyet, yetkililerden bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu