REKLAMI GEÇ

1200 yıllık anıt ağacı kurtarıldı

1200 yıllık anıt ağacı kurtarıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas’ın Tekke Mahallesi’ndeki 1200 yıllık anıt ağacı yok olmaktan kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2016 Pazar, 12:19

Tarihi yapıları gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez farklı bir projeye imza attı. Tavas’ın Tekke Mahallesi’ndeki 1200 yıllık çınar ağacının kuruma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı görevlileri, hemen çalışma başlattı.

Yapılan incelemede, çevre uzunluğu 11 metre olan ağaç gövdesinin ve kök boğazlarının mantarların tahribine uğradığı, yıllarca devam eden bu tahribatlar sonucu büyük kovukların meydana geldiği tespit edildi.

GÖVDE YARALARI TEMİZLENDİ
Çınarın tedavisinde ilk olarak çürüyen ve kanserli olan dokular kazınarak ağaçtan uzaklaştırıldı. Mantar ilaçlarının tatbik edildiği çalışmada temizlenen kısımlar özel koruyucu maddeler ile kapatıldı. Anıt ağaç, yapılan titiz çalışma ve tedavi sonucunda yok olmaktan kurtarıldı.

TARİHİN CANLI TANIĞI
Ağacın yok olmak üzere olduğunu kendilerine bildiren vatandaşlara teşekkür eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bugüne kadar yok olmaya yüz tutmuş birçok tarihi bina ve esere sahip çıktıklarını söyledi. Zolan, “1200 yıldır tarihe canlı tanıklık etmiş zenginliğimize; doğanın bize sunduğu bu büyük mirasa sahip çıkmanın mutluluğunu yaşadık. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm değerlerimize sahip çıkmaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
18 Nisan 2024 Perşembe 15 27Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 27Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 19Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 10 27Çok Bulutlu