REKLAMI GEÇ

Büyükşehir 3 yılda 50.576 sokak hayvanını misafir etti

Büyükşehir 3 yılda 50.576 sokak hayvanını misafir etti

Türkiye’de sokak hayvanları için yapılan en modern ve büyük tesislerden biri olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi 3 yıldır can dostlara 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veriyor. Kompleks bugüne kadar 50.576 sokak hayvanını misafir etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2022 Cumartesi, 12:14

Denizli’de 4 Ekim 2018 Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ilk misafirlerini ağırlamaya başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı bugüne kadar 50 bin 576 sokak hayvanı misafir etti. Sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği 5 yıldızlı otel konforunda hizmet veren tesis, bakımdan tedaviye, eğitim çalışmalarından, serbest gezi parkurları ve dinlenme alanlarına kadar birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. 135 bin metrekare alana kurulu Türkiye’nin en büyüklerinden biri olan tesis sokak hayvanlarının yanı sıra vahşi doğaya da el uzatarak, yaralı halde getirilen kartal, atmaca, tilki, vaşak, sincap ve leylek gibi yüzlerce hayvanın da tedavisini yaparak yaşama döndürdü.

BİR ÖMÜR SICAK YUVA
Hasta, kaza geçirmiş ve yaralı can dostların bakım, ameliyat ve diğer tüm tedavilerini yapmasının yanında kendine bakamayacak durumda olan hayvanlara da bir ömür boyu sıcak yuva olan dev tesis sokak hayvanı sahiplenmek isteyen vatandaşların da imdadına yetişiyor. Bu kapsamda bugüne kadar 4 bin 500 dolayında can dostu kendine yuva buldu. Kedi pansiyonu, köpek pansiyonu, ameliyathaneler, poliklinikler, serbest gezi alanları, padoklar gibi en ince detaylarına kadar düşünülerek inşa edilen tesiste can dostlar ile vakit geçirmek isteyen vatandaşlara da imkan sağlanıyor. Miniklere hayvan sevgisi kazandırmak için yapılan eğitim çalışmalarının büyük ilgi çektiği tesisi sık sık ziyaret eden çocuklar hayvanlarla güzel vakit geçirmenin de tadını çıkarıyor.

2021 YILINDA 1276 CAN DOST SAHİPLENDİRİLDİ
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nda 2021 yılında ise 7 bin 846 sokak hayvanının tedavisi gerçekleştirilirken 6 bin 382’sinin de aşıları yapıldı. 3 bin 597 kısırlaştırma işleminin yanı sıra yaralı halde getirilen kartal, atmaca, tilki, vaşak, sincap ve leylek gibi 283 yabani hayvanında tedavisi gerçekleştirildi. Tüm bu rakamların yanında 2021 yılında bin 276 sokak hayvanı sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuşturuldu. Minik Kalpler Can Dostlarımız atıyor projesi kapsamında ise 41 okula köpek kulübesi ile bakımını üstlenecekleri can dostları teslim edildi.

BAŞKAN ZOLAN: “ONLAR BİZE EMANET”
Türkiye’nin parmakla göstereceği bir yatırım yaptıklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Hayvanlar da bu dünyanın bir parçası, onları aç, susuz, sevgisiz ve sahipsiz bırakmamak gerekiyor. Bu düşünceyle bu projemizi gerçekleştirdik. Burada can dostlarımız neye ihtiyaç duyar, nasıl yaşar ve rahat eder ona göre hareket ettik. Çünkü onlar bize emanet. Vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilmesi için seyir terası, dinlenme alanları gibi bölümler de yaptık. Çok detaylı düşünülmüş bir proje. Denizlimizde hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Allah’ımın yarattığı canlılara sahip çıkmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz” diye konuştu. Sokak hayvanlarının her türlü bakım ve tedavilerinin tesiste karşılandığını kaydeden Başkan Zolan, “Burası Türkiye’de örnek bir proje ve parmakla gösterilen tesislerden biri” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu