REKLAMI GEÇ

Büyükşehir arsa satacak

Büyükşehir arsa satacak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantılarının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Toplantıda, Büyükşehir Yasası ile mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne geçen 15 ilçede toplam 77 bin 998 metrekarelik arsanın satışı ile ilgili karar alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Ocak 2016 Pazartesi, 19:07

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı ikinci birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında gerçekleştirildi.

denizli-buyuksehir-meclis-ic

CHP’li ÇAPAR 3 AY SONRA MECLİSTE
Sağlık sorunları nedeniyle 3 aydır oturumlara katılamayan CHP’li üye Bekir Çapar, üyelerin desteği ile meclise geldi. Çapar, mart ayına kadar raporlu olmasına rağmen, toplantıya katılmayı tercih ettiğini söyledi. Başkan Zolan başta olmak üzere tüm üyeler Çapar’a geçmiş olsun dileğinde bulundular.

DESKİ’YE 200 MİLYON BORÇLANMA YETKİSİ
Denizli’nin Sümer, Sevindik, Dokuzkavaklar, Aktepe gibi mahallelerde devam eden alt yapı çalışmaları için, DESKİ’nin Dünya Bankası’ndan 200 milyon lira kredi kullanması ile ilgili gündem maddesi meclisten oy birliği ile geçti.

denizli-buyuksehir-meclis-iic-2.pg

CHP’li meclis üyesi Bekir Çapar’ın borçlanmanın detaylarıyla ilgili bilgi istemesi üzerine DESKİ Genel Müdürü Mahmut Güngör açıklamalar yaptı. Güngör, “Türkiye’de yalnızca 5 belediyenin yararlandırıldığı ‘Sürdürülebilir Şehirler Projesi’ kapsamında İller Bankası’nın Dünya Bankası kaynaklarından temin edeceği krediden biz de yararlanmak istiyoruz. 200 milyon lira olarak hedeflediğimiz kredi, alt yapı çalışmalarında kullanılacaktır. Kredi şartları henüz kesinleşmedi ama 5 yıl ödemesiz, 25 yılda geri ödemesi yapılacağını biliyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR, 77 BİN 998 METREKARE ARSA SATACAK
Büyükşehir Belediye Meclisi, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 15 ilçede toplam 77 bin 998 metrekare arsanın satışı için encümene yetki verdi. Bozkurt Belediye Başkanı ve CHP Meclis Üyesi Birsen Çelik, ilçesinde de 10 bin metrekarelik arsanın bulunduğunu belirterek, “Ben bu arsanın Büyükşehir Belediye ile Bozkurt Belediyesi’nin ortak hazırlayacağı bir projede değerlendirilmesini isterim” diyerek teklifte bulundu.

denizli-buyuksehir-meclis-iic-1.pg

Birsen Çelik’in teklifine olumlu yaklaşan Başkan Zolan, arsaların satışı için encümene yetki verildiğini, ancak inisiyatifin kendilerinde olacağını kaydetti. Başkan Zolan, “Bahsettiğiniz arsa ve proje için düşüneceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

metin   -  Bağlantı 19 Ocak 2016, 14:31

Borçlanmamışız canım 200 milyon borçlanma yetkisi almış… Allahın suyunu satıp zarar etmek, borçlanmak yetenek ister…

irfan ünal   -  Bağlantı 19 Ocak 2016, 09:58

Hayırlı olsun denizli halkı olarak 200 trilyon borçlandık:)
akvaryum için 😀 Her sene asfaltçılara verdiğimiz yetmedi bide bu çıktı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu