REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, gazetecilerin konuğu oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, gazetecilerin konuğu oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Kent Gazeteciliği Eğitim Programı” kapsamında gazetecilerin konuğu oldu ve yerel yönetimlerin oluşumu, yetkileri, sorumlulukları ve görevleri hakkında gazetecilere bilgi verdi. Başkan Osman Zolan gündem dışı olarak Havaalanı taksi sorununa da “ Gerekirse müdahale ederiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2018 Pazartesi, 13:02

Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin (DGC) “Kent Gazeteciliği Eğitim Programı” kapsamında Vali Hasan Karahan’dan sonraki ikinci konuğu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan oldu. Başkan Zolan yaklaşık 2 saat boyunca DGC İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda yerel yönetimler, yetkileri, sorumlulukları ve görevleri hakkında gazetecilere bilgi aktardı ve sorularını yanıtladı.

YETKİLERİMİZ ARTTI
Gazetecilerle gündem dışı bir konuda birlikte olmaktan mutlu olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de belediyecilik anlayışının ve verilen hizmetlerin 2014 yılında Denizli’nin büyükşehir statüsüne alınmasıyla birlikte değiştiğine dikkat çekti. Daha önce neredeyse hizmet anlamında “Elimiz kolumuz bağlıydı” diyen Başkan Zolan, “Bir okul duvarını bile yaptığımızda yada bahçesini düzenlediğimizde, soruşturma geçirirdik. Yetkimiz şehir içindeki bir okul duvarını bile yapmamıza izin vermiyordu. Ancak şimdi böyle değil. Hem gelirlerimiz ve hem de yetkilerimiz arttı” dedi.

SİSTEM OTURACAK
Büyükşehir olduktan ve 5393 sayılı kanun ile tüm yetki sorunlarının ortadan kalktığının altını çizen Başkan Osman Zolan, “Yeni sistem ile belediyeler mini bir devlet yapısı gibi işlemeye başladı. İlk dönem yeni ilçeler ile birlikte yetki karışıklığı yaşansa da şimdi her şey yoluna girdi. Herkes sınırını ve sorumluluklarını biliyor. Büyükşehir olarak sistem ya iki dönemde ya da üç dönemde tam olarak oturur deniliyor” diye konuştu.

TAKSİ KONUSUNDA GEREKİRSE MÜDAHALE EDERİZ
Diğer taraftan son dönemde Çardak HavaAlanı konusunda Pamukkale Taksi Kooperatifi ile yaşanan sorunların sorulduğu Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sorunun belediye yetki sınırları dışında kaldığını söyledi. Başkan Zolan, konuya şimdilik müdahil olmadıklarını ve çözüm sürecini takip ettiklerini de dile getirerek, “Büyükşehir için en önemli konu vatandaşlarımızın Çardak Havaalanı’na rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlamalarıdır. Eğer çözüm bulunamazsa, bundan sonra bizde yolcu taşıyacağız diyebiliriz. Ama şu da unutulmamalı ki, hiçbir belediye yolcu taşımacılığından zarar etmeden çıkamaz. Denizli Büyükşehir Belediyesi şehir içi yolcu taşımacılığı için her ay 3 ile 4 milyon lira zarar ediyor” dedi.

Yorumlar

Murat Yildirim   -  Bağlantı 17 Aralık 2018, 20:13

Başkanım acilen havalimanına bir otobüs hattı istiyoruz, bizim halıkımız ucuz ve kaliteli taşımacılığı hakediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu