REKLAMI GEÇ

Büyükşehir karla mücadeleyi sürdürüyor

Büyükşehir karla mücadeleyi sürdürüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde etkili olan kar ile mücadeleyi aralıksız sürdürüyor. Kara karşı teyakkuzda olan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların kapanmaması, buzlanma ve don olayının yaşanmaması için yoğun çaba sarf etmeye devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2016 Cuma, 15:25

Denizli geneline etkili olan kar yağışından dolayı herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için teyakkuzda bekleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. 19 ilçenin tamamında yaşanan kar yağışının ardından çalışmalara başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamasını engellemek için büyük çaba sarf ediyor. Kent merkezinde etkisini azaltan kar yağışı, özellikle ilçelerin yüksek kesimlerinde devam ederken, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de bu noktalardaki çalışmalarını sürdürüyor.

YOLLARIN KAPANMASINA İZİN VERİLMİYOR
Kent merkezi dışında, özellikle yüksek kesimlerdeki ilçelerde görülen kar yağışına karşı teyazkkuzda olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri; 15 greyder, 12 kar bıçağı, 10 kepçe ve 2 loder ile ihtiyaç olan kesimlerde çalışmalarına devam ediyor. Yoğun kar yağışının olduğu bölgelerde yol açma işlemlerini sürdüren ekipler, don ve buzlanmaya karşı da tuzlama ve solüsyon çalışmaları gerçekleştiriyor.

YAYALAR İÇİN ÖZEL TEMİZLİK
Denizli Büyükşehir Belediyesi, yollarda sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra yayaların da rahat bir şekilde ulaşım sağlamaları için önlemler alıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan özel temizlik ekipleri, ana arterlerdeki bulvar ve ana caddelerin kaldırımlarında buzlanmaya karşı kar temizleme işlemlerini gerçekleştiriyor.

AĞAÇLARIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışından dolayı ağaçların zarar görmemesi için de çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri; Çamlık Parkı, Adalet Parkı ve İncilipınar Parkı başta olmak üzere kent merkezi ve ilçelerdeki yeşil alanlarda kırılmaya meyilli hassas yapılı ağaçların kar çırpması ile kırık ağaç ve dalların toplanması işlemlerini gerçekleştiriyor. Ekipler ayrıca yağan kar dolayısıyla parklara akın eden vatandaşların herhangi bir sorun yaşamaması için kaldırım ve park yollarında da temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

BAŞKAN ZOLAN’DAN EKİPLERE TEŞEKKÜR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin karla mücadelesinde büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek, “Kar yağışı dolayısıyla kent genelinde herhangi bir problem yaşanmaması için gece gündüz emek veren bütün ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz, kar koşullarında da normal hayat akışının sürmesini sağlamaktır. Bu doğrultudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu