REKLAMI GEÇ

Büyükşehir olmayan mahallede 2 bina alacak

Büyükşehir olmayan mahallede 2 bina alacak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Karadeniz fıkralarını aratmayan bir kararın altına imza attı. Meclis, “Pamukkale’nin Kirişhane Mahallesi’nde iki binanın Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınması” teklifine onay verdi. Ancak, ne Pamukkale ne de Merkezefendi’de “Kirişhane” isminde bir mahalle bulunuyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2016 Salı, 13:12

Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantılarının ikinci birleşimi yapıldı. Toplantıda görüşülen maddelerden birisi de kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında bir süre önce yıkımların gerçekleştiği Tabakhane’deki iki taş yapıyla ilgiliydi.

Meclise, “Pamukkale ilçesi, Kirişhane Mahallesi 765 adadaki 502 metrekare ve 767 adadaki 147 metrekare taşınmazların belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınması” teklifi sunuldu. Plan ve Bütçe Komisyonu’nda incelenen ve satın almaya yönelik olumlu rapor verilen teklif, oy birliğiyle kabul edildi.

denizli-kirishane-mahallesi-olmayan-mahalle-icin-karar-alindi-pamukkale-belediye-meclisi-2

KİMSE SORMADI
Ancak, mecliste kabul edilen bu maddeyle ilgili hiçbir üye ve Kirişhane Mahallesi’nin yer aldığı ifade edilen Pamukkale Belediyesi’nin Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kirişhane isminde bir mahalle yok” itirazında bulunmadı.

denizli-kirishane-mahallesi-olmayan-mahalle-icin-karar-alindi-pamukkale-belediye-meclisi-1

KİRİŞHANE, ARTIK SÜMER SINIRLARI İÇİNDE
Oysa Kirişhane Mahallesi, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve merkezde Pamukkale ile Merkezefendi ilçelerinin kurulmasından sonra tüzel kişiliğini yitirdi. Bu mahalle artık Sümer Mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Bağlı olduğu ilçe ise Merkezefendi.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu