REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’de tartışma

Büyükşehir’de tartışma

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı toplantıları tartışmayla başladı. CHP’li Bekir Çapar’ın “Büyükşehir kamu kurumlarında engellilere yardımcı olacak rehberler görevlendirsin” önergesi Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i kızdırdı. Gürlesin Çapar’ı gündeme gelmek için malzeme üretmekle suçladı, Çapar ise, “Bizim amacımız engellilere hizmet. Yaparsanız sizin partinize yarar” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 18:54

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı toplantıları başladı. İlk oturuma AK Partili Halil Pekdemir başkanlık etti. Gündem maddeleri, görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Oturuma CHP’li üye Bekir Çapar’ın verdiği önerge ve sonrasında yaşanan tartışma damga vurdu. CHP’li Çapar, meclise sunduğu yazılı önergede, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin başta hastaneler olmak üzere kamu kurumlarına engellilere yardımcı olacak rehberler görevlendirmesini teklif etti

Meclis Başkanvekili Halil Pekdemir, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin her biri bağımsız olan diğer kamu kurumlarına personel görevlendirme gibi bir yetkisinin olmadığını söyledi.

Çapar’ın önergenin gündeme alınması için ısrarı Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’i kızdırdı. Gürlesin, Çapar’ın gündeme gelmek için malzeme üretmekle suçladı. Gürlesin, “Sözde var icraatta yoksunuz. Gündeme alınmak için sırf gündem oluşturabilmek için meclisi birbirine katmak için bir girişiminiz var” dedi.

CHP’li Çapar ise, önergesinin tamamen iyi niyetli olduğunu ve engellilere hizmet amacı taşıdığını belirterek,”Önergemiz kabul edilir ve uygulanırsa bundan bizim değil, AK Parti’ye yarar” dedi.

Tartışmaların ardından yapılan oylama ile önergenin gündeme alınması AK Parti’nin oylarıyla ret edildi. MHP ise oylama da çekimser kaldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu