REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den Adres Bilgi Sistemi

Büyükşehir’den Adres Bilgi Sistemi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği Adres Bilgi Sistemi ile vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak çözümler sunuyor. Bünyesinde adres bilgilerinin yanı sıra toplu ulaşım güzergah ve saatlerinden polis merkezlerine, ATM’lerden Denizli Kültür Envanteri’ndeki tarihi ve kültürel değerlere kadar bir çok veriyi barındıran sistem, hayatı daha da kolaylaştırıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2016 Çarşamba, 13:17

Denizli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, kısa süre önce vatandaşlara günlük hayatta birçok kolaylık sağlayacak “Adres Bilgi Sistemi”ni yenileyerek hizmete sundu. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği sistem ile kent genelindeki adres bilgilerinin yanı sıra toplu ulaşım güzergah ve saatlerinden polis merkezlerine, ATM’lerden nöbetçi eczanelere kadar bir çok nokta anlık olarak görülebiliyor. Sistem, bilgisayar üzerinden adres.denizli.bel.tr, mobil cihazlardan ise mobil.denizli.bel.tr internet adresinden çalışıyor. Zamandan tasarrufun yanında vatandaşlara doğru ve güvenilir bilgiler sunan Adres Bilgi Sistemi’ne ayrıca 2015 tarihli hava fotoğrafı görüntüleri ve google sokak görüntüleri de entegre edildi. Mobil cihazlardan girilerek konum bilgilerinin görülebildiği sistemde “Etrafımda ara seçeneği” ile eczane ve sağlık noktaları gibi seçenekler tespit edilebiliyor.

SİSTEM DENİZLİ GENELİNİ KAPSIYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, teknolojiyi yakından takip eden Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşların hayatını kolaylaştırıp zamandan tasarruf etmelerini sağlamak için Adres Bilgi Sistemi’ni yenileyerek hayata geçirdiklerini söyledi. Sistemle Denizli’nin tüm il sınırı adres bilgilerinin bilgisayar, tablet ve mobil cihazlarla kullanılabilecek şekilde yenilendiğini kaydeden Başkan Zolan, “Bu şekilde il, ilçe ve mahalle sınırları kapsamında bulunan yol ve bina bilgileri sisteme aktarılarak adres bileşenlerinden ilgili konumun görüntülenmesi sağlandı. Ayrıca sistemin altlığına yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından temini yapılan 2015 ortofoto görüntüler ile google sokak görüntüleri entegre edildi. Sistem özellikle vatandaşlarımızın zamandan tasarruf etmelerinde büyük kolaylık sağlayacak” dedi.

NÖBETÇİ ECZANELER DE ADRES BİLGİ SİSTEMİ’NDE
Adres Bilgi Sistemi’nde kent genelindeki adreslerin tamamının görülmesinin yanında birçok yeniliği de beraberinde sunduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Ulaşım başlığı altında Büyükşehir Belediyesi otobüslerimizin güzergah ve saatleri, ‘Önemli Yer’ başlığı altında ise otobüs durağı, Kültür Envanteri, Büyükşehri Belediyesi birimleri, alışveriş merkezleri, konaklama noktaları, polis merkezleri, sağlık noktaları, eğitim kurumları, bankalar, Denizli kart dolum noktaları, eczaneler, kamu kurumları, kültürel tesisler, ulaşım noktaları ve günlük nöbetçi eczaneler gibi Denizli genelinde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak birçok bilgi yer alıyor” dedi.

Başkan Zolan, sistemde engellilere yönelik kamusal alanlarda erişebilirlik haritasının da yer aldığını kaydetti.

Yorumlar

Denizli Kent Ulaşım   -  Bağlantı 24 Mart 2016, 11:41

birde otobüslerin bulunduğunuz duraklara varış anlarını bildiren android ios uygulamalar olsa, istanbuldaki gibi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu