REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Büyükşehir’den çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar sürdürdüğü çölyak hastalarına glütensiz gıda destek programı artarak devam ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2022 Cuma, 10:29

Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çölyak hastaları için glütensiz gıda paketleri hazırlandı. Glütensiz gıda paketleri Denizli Büyükşehir Belediyesi İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde çölyak hastası vatandaşlara teslim edildi.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, vatandaşlar ve yakınların katıldığı gıda dağıtımında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Akbulut, Büyükşehir Belediyesinin her yıl ramazan ayında çölyak hastalarına yönelik verdiği gıda desteğinin bu yıl da artarak devam ettiğini belirterek, ihtiyaçlarının karşılanması ve bu hastalığa yönelik farkındalığın arttırılması konusunda katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANLARINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Hemşehrilerinin sorunlarına çare olmak için her alanda gece gündüz çalışmaya devam ettikleri mesajını paylaşan Başkan Osman Zolan ise şunları kaydetti:

“Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bu yıl da glütensiz gıda destek programımıza devam ettik. Çünkü glütensiz gıda temini normal gıdalara göre daha zor. Bizler sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle ramazan ayında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına çölyak hastalarımıza özel gıda desteğinde bulunduk. Afiyet olsun.”

ÇÖLYAK HASTALIĞI

Çölyak, bağışıklık sistemine bağlı sindirim sistemini ilgilendiren bir hastalık olup, hasta kişilerde buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir proteinin ince bağırsakta parçalanamamasından meydana gelen bir emilim bozukluğu hastalığıdır. Tedavisi ömür boyu glutensiz gıda diyettir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu