REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den halk dansları gecesi

Büyükşehir’den halk dansları gecesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları Topluluğu muhteşem bir geceye imza attı. Halk Dansları Topluluğu’nun yılsonu gösterisine gelen binlerce Denizlili unutulmaz bir gösteri izledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2018 Cumartesi, 13:48

Türk kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için başta ücretsiz kurslar olmak üzere birçok etkinlik ve faaliyet düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Halk Oyunları Yılsonu Gösterisini, “Anadolu’nun Dansı” adıyla Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sundu.

Binlerce vatandaşın katıldığı programa, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, vatandaşlar ve Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu halk dansları kursuna katılan topluluk üyeleri katıldı. Yıldızlar, gençler ve yetişkinler olmak üzere bütün yaş kategorilerinden sahne alan topluluk üyeleri “Zeybek, Halay, Kafkas, Teke Yöresi, Kaşık, Karşılama ve Kıbrıs” gösterileri ile muhteşem bir geceye imza attı. Uzun süre alkışlanan dev ekip izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÖZGÜVENLERİ DAHA DA GELİŞECEK”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda, vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Osman Zolan, “Çocuklarımızı geleceğe hazırlama noktasında tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Spordan sanata, yeşil alanlardan altyapıya kadar Denizlimizin tüm ihtiyaçlarını karşılama konusunda gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Türk kültürünün yaşatılması adına halk danslarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Başkan Zolan, “Yıl boyunca her yaş grubundan binin üzerinde vatandaşlarımıza ücretsiz kurs verdik. Bu kurslarla insanımız kendi kültürümüzle, kendi halk oyunlarımızla tanışmış oldu. Bize düşen değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarma noktasında gayret göstermek. İnsanlarımız kültürüyle buluştuğunda özellikle çocuklarımızın özgüvenleri daha da gelişecek, gelecekte başarılarına çok büyük katkı sağlayacak” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de davetlilere seslendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu