REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den maske ve eldivenler için atık kutusu

Büyükşehir’den maske ve eldivenler için atık kutusu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kovid-19 salgınıyla birlikte kullanımı artan maske ve eldiven gibi tıbbı atıkların halk sağlığına zarar vermeden toplanması için, kentin farklı bölgelerine özel atık kutuları yerleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2020 Perşembe, 11:59

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının koronavirüs tedbirleri kapsamında tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzemelerin imha edilmesine ilişkin genelgesini uygulamaya koydu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından, ortak yaşam alanlarında kullanımı zorunlu hale gelen maske ve eldivenlerin insan sağlığına zarar vermeden imha edilmesi için Büyükşehir Belediyesi hizmet binaları başta olmak üzere, maske ve eldivenlerin yoğun bir şekilde kullanıldığı alanlara özel atık kutuları yerleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince günlük olarak toplanacak atıkların halk sağlığına zarar vermeden yok edilmesi için çalışma başlatıldı.

ATIK KUTULARI NERELERE YERLEŞTİRİLDİ?
Bu kapsamda Denizli Devlet Hastanesi Poliklinik, acil ve Özay Gönlüm Diş Hastanesi girişi, Pamukkale Üniversitesi Kalp Merkezi ve ambulans girişi, Servergazi Devlet Hastanesi Poliklinik girişi, Kıbrıs Şehitler Diş Hastanesi önü, 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı ve Bayramyeri Meydanı’nda özel atık kutuları yerleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların maske, eldiven başta olmak üzere kişisel temizlik hijyen ürünlerinin o bölgelerde yer alan atık kutularına atarak duyarlı davranmaya davet etti.

VATANDAŞLARA ATIK MASKE VE ELDİVEN UYARISI
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, maske ve eldiven atıkları ile ilgili vatandaşların evlerinde sağlıklı bir yöntem izleyerek, kendi sağlıklarına yönelik zarar vermeden maske ve eldiven atıklarını çöpe atmalarının yolunu açıkladı.

Buna göre eldiven, maske ve mendil gibi kişisel hijyen malzeme atıkların;

* Balkonda evsel atıktan ayrı bir kap ya da kova içerisinde torba ile toplanması,

* Torbayla her temas halinde ellerin 20 saniye boyunca bol sabunlu suyla yıkanması,

* Küçük miktarlar halinde biriktirilen torbayı, ikinci bir torbaya koyarak ağzını sıkıca bağlayıp ve en az 3 gün balkonda bekletilmesini,

* 72 saat sonunda ise torbayı günlük evsel çöplerle birlikte atılmasını önerdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu