REKLAMI GEÇ

Cadde, sokak ve park yasak!

Cadde, sokak ve park yasak!

Denizli Müftülüğü yaklaşan bayram öncesi kesilecek kurbanların niteliklerini ve kurban kesim yerlerini açıklayan bilgi notu yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Eylül 2015 Pazar, 12:04

Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususları’ yayınladı. Buna göre kurbanlıkların cadde, sokak ve park gibi toplumsal alanlarda kesilmemesi uyarısı yapıldı.

Denizli İl Müftülüğü, resmi internet sitesinde Kurban Hizmetleri Komisyonu Başkanlığı tarafından hazırlanan kurbanlık hayvan alırken dikkat edilecek hususları yayınladı.

KURBANLIKLAR NEYE GÖRE ALINMASI GEREKİYOR?
Kurbanlıkların dini ölçülere uygun olması gerektiği belirtilen duyuruda kesimi olacak kurbanlıkların sağlıklı, besili olması gerektiği ifade edildi. Duyuruda ayrıca kurbanlıkların gebe olmaması, veteriner sağlık raporunun bulunması, aşı kaydı olması, kulaklarının küpeli olması, büyükbaş hayvanların pasaportlarının bulunması, küçükbaş hayvanların nakil belgelerinin olması, sığırların iki yaşını doldurmuş olması ve hayvanların erkek olanlarının tercih edilmesi gerektiği vurgulandı.

KURBANIN NEREDE KESİLMESİ GEREKİYOR?
Kurban kesim yerlerinin şehirlerde kesimhane ve kurban komisyonlarının belirlediği kesim yerlerinde yapılacağı belirtilirken köyler ve belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise vatandaşların kendi bahçesinde kurbanlıklarını çevreye zarar vermeden kesebileceği belirtildi. Cadde, sokak ve park gibi toplumsal alanlarda kurban kesilmeyeceğinin altı çizildi.

KURBAN ATIKLARINI GÖMÜN
Kurban kesildikten sonra insan ve hayvan sağlığı açısından kan, atıklar ve iç organların sokak ve caddelere bırakılmaması, evcil ve yabani hayvanlara verilmemesi konusunda uyarı yapılarak atıkların derin çukurlara gömülerek imha edilmesi gerektiği bilgisi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu