REKLAMI GEÇ

Çal ve Bozkurt belediyeleri atölye kurup üretici oldu

Çal ve Bozkurt belediyeleri atölye kurup üretici oldu

Birçok gelirleri Büyükşehir Belediyesi’ne kaptırdılar. Bir de muhalefet partilerine mensup belediye başkanı olunca, maddi sıkıntıları çok daha fazlasıyla yaşamaya başladılar. Bu da onları işletmeciliğe yöneltti. Çal ve Bozkurt belediyeleri, bünyelerinde kurdukları atölyelerde üretim yapıp, gelir kaynağı yaratıyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2015 Salı, 08:45

TBMM’de Kasım 2012’de kabul edilen gereği, İller Bankası gelirlerinin yüzde 40’ını Büyükşehir Belediyesi’ne, yüzde 10’unu ise DESKİ’ye kaptıran ilçe belediyeleri, gelirlerini artırmak amacıyla arayış içerisine girdi. Kendi yağıyla kavrulma çabası içerisinde olan ilçe belediye başkanları, hizmetlerini en ucuza mal edebilmenin hesaplarını yaparken, iş atölyeleri de kurdular.

denizli-muhalif-belediye-baskanlari-kendi-islerini-yaparak-belediyeye-para-kazandiriyor-bozkurt

BOZKURT BELEDİYESİ, BANK VE MASA ÜRETİYOR
CHP’li Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, park ve bahçelere koymak için ihtiyaç duyduğu bankları ucuza mal etmek üzere atölye kurduklarını, temizlikte biriminde görev yapanlar arasından meslek sahibi olan 10 işçiyi atölyeye yerleştirip üretime başladıklarını söyledi.

Komşu ilçe belediyelere yönelik üretimler yapmaya başladıklarını ifade eden Çelik, “Gelirimizin büyük bir kısmını Büyükşehir Belediyesine kaptırdık. Aldığımız İller Bankası payı ancak personel giderimizi karşılıyor. Bu durumda bizim hiçbir iş yapmamamız gerekiyor. Sorunu çözmek için iş atölyesi kurup, üretime başladık. Ürettiklerimizi bizim gibi Büyükşehir Yasası mağduru ilçe belediyelerine ucuza satıyoruz. Biz de onlardan ucuza başka hizmet alıyoruz. Böylelikle hem birbirimize destek hem de gelir sağlamış oluyoruz. Örneğin biz, Çal Belediyesi’nden iş elbisesi alacağız” dedi.

ÇAL BELEDİYESİ, TEKSTİL ATÖLYESİ KURDU
Çal Belediyesi de yaklaşık iki ay önce Yeşil Çal A.Ş.’yi kurarak, tekstil atölyesini faaliyete geçirdi. 10 işçinin çalıştığı atölyede, belediyeler için iş elbisesi dikiliyor. MHP’li Başkan Fethi Akcan, “İller Bankası gelirimiz ile personel maaşlarımızı bile ödeyemeyiz. O nedenle belediye gelir sağlayacak hizmetlere yöneliyoruz. Tekstil atölyesi de bunlardan biri. Burada ürettiğimiz iş elbiselerini, bizim gibi yasa mağduru ilçe belediyelerine de pazarlayacağız. Tabiki piyasa değerinin altında bir bedelle” diye konuştu.

denizli-muhalif-belediye-baskanlari-kendi-islerini-yaparak-belediyeye-para-kazandiriyor-cal

“ÇALIŞAN SAYISINI 40’A ÇIKARACAĞIZ”
Atölyede çalışan sayısını 40’a çıkarmayı planladıklarını ifade eden Akcan, “Atölyemizde yalnızca kadınlar çalışıyor. Amacımız hem kadınlarımızı istihdam sağlamak hem de belediyeye gelir getirmek. İki ay içerisinde önemli mesafe kat ettik. Kaliteli iş elbiseleri ürettiğimizi görünce, bu alanı genişletmeye karar verdik. Örneğin değişik kumaşlardan gömlek dikimine başlayabiliriz. Amacımız atölyede çalışan sayısını 40’a çıkarmak. Bozkurt Belediyesi ile birlikte çalıştık. Komşu illerden de müşterilerimiz var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu