REKLAMI GEÇ

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikleri ziyaret eden Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet, şehit mezarlarına karanfil bırakarak dua etti.

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2011 Cuma, 12:56

Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, Denizli Asri Mezarlık Şehitliği’nde tören düzenlendi. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Fuat Güney, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, protokol ve şehit ailelerinin katıldığı tören, saygı duruşunda bulunulması, saygı atışının yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hava Şehitliği Defteri’ni imzalayan Vali Erkmen, deftere ”Kanlarıyla canlarıyla bu vatanı bizlere emanet eden şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Sizlerin bizlere emanet ettiği vatanımızı son damlamıza kadar koruyacağımıza hiç şüpheniz olmasın” cümlelerini yazdı.
Törende konuşan Binbaşı Murat Dursunoğlu, ”Yaşadığımız toprağın her karışını kutsal kanla sulayan bize emanet eden ölümsüz kahramanlar, sizler yaptığınız kahramanlıklarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına, milletin birlik ve beraberliğine karşı gösterdiğiniz mücadeleler bize ilham kaynağı olmuştur. Sizden aldığımız güçle Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza dek yaşatacağız” diye konuştu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Emin Öztürk de Türk ulusunun şehitlerine ve gazilerine büyük bir önem verdiğini söyledi.

Şehitler için dua edilmesinin ardından, protokol ve şehit aileleri, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehitliği ziyaret eden bir grup ilköğretim okulu öğrencisi ise şehitler için yazdıkları mektupları şehit ailelerine verdi.

Vali Yavuz Erkmen ve beraberindeki heyet daha sonra, 1999 yılında Osmaniye ilinde şehit olan Jandarma Er Süleyman Acar’ın ailesini ziyaret etti. Burada şehit ailesi tarafından karşılanan Vali Yavuz Erkmen ile protokol üyeleri, şehidin babası Burhan ve annesi Ayşe Acar ile bir süre görüştü.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle, Denizli protokol üyeleri mesaj yayınladı. İşte o mesajlardan bazı bölümler:

Vali Yavuz Erkmen:
“Yokluklar içinde bir milletin, vatan sevgisi ve birlik bilinciyle dönemin en güçlü devletlerine karşı tarihe altın harflerle yazdığı Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümünü kutlarken, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Başta Başkumandanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, dün olduğu gibi bugün de vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak ve gelecek nesilleri vatan sevgisiyle yetiştirmek uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan:
“Çanakkale, bir devrin kapanıp bir devrin başladığı yerdir. Çanakkale Savaşı bir ‘var olma savaşıdır’. Aziz şehitlerimiz bundan 96. yıl önce canları pahasına bu güzel yurdu bizlere bırakmak için düşman ordularına karşı mücadele etmiştir. Bu zafer, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neleri başarabileceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Bugün bu aziz vatanda, canımızdan ve malımızdan emin olarak, Türk olmanın onuruyla, bağımsız bir hayat sürdürebilmemize imkan sağlayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükran duygularıyla doluyuz. Bu duygularla, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Türk milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, ebediyete intikal eden ve hayatta olan kahraman gazilerimizi şükranla anıyor saygılarımı sunuyorum.”

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel:
“Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını ortaya koyan şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacaktır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurumuzla sahip çıkacağız. Attığımız her adımda şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu ödeyebilmenin bilinci içinde olacağız. Onların yerde bıraktıkları daima bize emanet olacaktır. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Adalet ve Kalkınma Partisi Denizli Milletvekili Mithat Ekici:
“Çanakkale destanı hiçbir Türk gencinin hatırdan çıkarmaması gereken, yeniden var olmanın simgesi bir destan olup bugünkü rahatlığımızı o gün canlarını feda eden şehitlerimize borçlu olduğumuz unutulmamalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Çanakkale kahramanlarını sevgi, saygı ve şükran ile anıyor, şehitlerimize ve bugün hayatta olmayan gazilerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum.”

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Avni Örki:
“Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü münasebetiyle; Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını, özgürlük ve bağımsızlığımız uğruna hayatlarını feda eden aziz Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar bu vatan için vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Himmet Yavaş:
“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur. Çanakkale Zaferi, her yılın 18 Mart’ında bütün yurtta kutlanmakta, başta Mustafa Kemal olmak üzere, tüm komutanları ve 251 bin Mehmetçiğimizi saygıyla anmaktayız.”

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar:
“Çanakkale Savaşları, Türk Tarihinin belki de en önemli savaşıdır. Bugün özgür olarak yaşadığımız bu topraklara çok kolay sahip olmadığımızın bilinmesi gerekir. Allah bizlere, bir daha böyle bir savaş göstermesin! ‘Feyiz milletindir, benim değildir’ diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk izindeyiz, rahat uyu. Bu vesileyle aziz şehitlerimize ve hayatını kaybeden gazilerimize Allah’tan rahmet, tüm gazilerimize saadetler dileğimizle saygıyla selamlıyoruz.”

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer:
“Türk milleti olarak vatan sevgisi ve bütünlüğü bizim en büyük zenginliğimiz ve gücümüzdür. Bizler Çanakkalemize, şehitlerimize, geleceğimize topraklarımıza ve Dünya barışına sahip çıkacağız. Bu duygularla, bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk ordusunun kahraman mensuplarını, onu her şeyiyle destekleyen aziz Türk ulusunu ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz.”

Denizli Kadın Platformu:
“Çanakkale Zaferi ile vatan topraklarını canları pahasına koruyan şehitlerimizi minnet ve şükranla hatırlıyoruz ve diyoruz ki bize bıraktığınız bu vatan toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk Ulusu tarafından müdafaa ve muhafaza edilecektir. Bu duygularla bizlere bu büyük zaferi armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Ordusunun kahraman askerlerini, vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.”

Eğitim-İş Denizli Şubesi:
“Cumhuriyet’e sahip çıkan eğitimciler olarak, Çanakkale’yi ve Kurtuluş Savaşı’nı kazanan bilinci koruyacağımıza ve bu bilinci genç kuşaklara aktaracağımıza söz veriyoruz. Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümünde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Türk vatanının ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Saadet Partisi İl Başkanı M. Akif Kocamanoğlu:
“Dünyanın süper güçleri karşısında dimdik ayakta durarak Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki ordumuz, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtmiştir. Ordumuz ve halkımız Çanakkale’de birçok kayıplar vermesine rağmen vatanın bölünmez bütünlüğü için canla başla savaşmış ve bu güzel yurdumuzu bize emanet etmişlerdir. Kim bu güzel vatanı bölmek isterse, karşılarında hala Çanakkale ruhunu yaşatan milli görüşün temsilcisi Saadet Partisi’ni bulur.”

Türkiye Partisi İl Başkanı Sevil Çetin:
“Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 96’ncı yıldönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”

Ulusal Parti İl Başkanı İbrahim Büyükçulhacı:
“Zafer ancak bu irade ve cesareti ortaya koyan ve bedel ödemeye hazır olanlarca kazanılabilir. Çanakkale, 253 bin Türk askeri kaybı pahasına kazanılmış bir zaferdir. Bu zaferi yaratan sabır ve mücadele azmi ise Çanakkale’yi var eden yegâne stratejidir. Düşman kuvvetleriyle korkusuzca ve son nefesine kadar çarpışan bir anlayış kazandırmıştır Çanakkale’yi. İşte bugün Mustafa Kemal’in izinden gitmek için onun cesaret ve iradesine sahip olmak gerekmektedir. Bunun içinse öncelikle Mustafa Kemal gibi devrimci olmak gerekmektedir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

_

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
29 Mart 2024 Cuma 14 25Parçalı Bulutlu
30 Mart 2024 Cumartesi 14 28Az Bulutlu
31 Mart 2024 Pazar 14 29Parçalı Bulutlu
1 Nisan 2024 Pazartesi 16 29Az Bulutlu
2 Nisan 2024 Salı 16 30Açık

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

_

Denizli Harita

denizli-side

http://adres.denizli.bel.tr/

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

_

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26

_