REKLAMI GEÇ

Cankurtaran’a Canlı Ağaç Müzesi

Cankurtaran’a Canlı Ağaç Müzesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cankurtaran’da Canlı Ağaç Müzesi kurulması için proje hazırladı. GEKA’dan da hibe desteği alan Canlı Ağaç Müzesi Projesi, Büyükşehir Belediye Meclis’i tarafından da onaylandı. Cankurtaran Mevkii’nde Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4.8 hektarlık alanda oluşturulacak Canlı Ağaç Müzesi, 2 milyon 400 bin liraya mal olacak.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 14 Eylül 2015 Pazartesi, 18:18

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarının 2. Birleşimini gerçekleştirdi. Osman Zolan’ın başkanlık ettiği birleşimde, Canlı Ağaç Müzesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon’u raporu görüşülerek oylandı.

4.8 HEKTARLIK ALANDA OLUŞTURULACAK
Cankurtaran Mevkii’nde Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait ve içerisinde çok sayıda ağaç türleri bulunan 4.8 hektarlık alanda oluşturulacak olan Canlı Ağaç Müzesi’nin 2014 yerel seçim öncesi söz verdikleri projeler arasında yer aldığını belirten Başkan Zolan, “Proje’yi GEKA işbirliği ile hayata geçireceğiz. Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait olan alanın, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından çalışmalara başlayacağız. Bu bölgede çeşitli ağaç türleri mevcut. Orayı ziyaret edecek vatandaşların, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde düzenleme yapılacak. Özellikle çocuklarımızın bitkileri tanımaları, ağaç türlerini öğrenmeleri açısından önemli bir müze olacak” dedi.
Başkan Zolan’ın açıklamalarının ardından Canlı Ağaç Müzesi projesi, meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

2.4 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Büyükşehir Belediyesi’nin GEKA’nın hibe desteği ile hayata geçireceği Canlı Ağaç Müzesi projesinin toplam maliyeti 2 milyon 400 bin lira. GEKA’nın 600 bin lira hibe desteği sağladığı proje, içerisinde ağaçların isimlendirilmesi, vatandaşların günü birlik ihtiyacını karşılayabileceği bungalov tipi yapılar oluşturulacak.

BİLGİEVİ VE ETÜT MERKEZLERİNİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK
Büyükşehir Belediyesi, yine GEKA’nın hibe desteği ile hayata geçireceği Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” projesi de, meclisten oybirliği ile onay aldı. Proje kapsamında, Kayıhan’da yapılacak olan kapalı pazar yerinin üzerinin güneş panelleri ile örtülerek elde edilecek elektrikle, Büyükşehir Belediyesi’ne ait 10 adet Bilgievi ve Etüt Merkezi’nin elektrik ihtiyacının karşılanması planlanıyor.

ÇARDAK ATIKSU ARITMA TESİSİ İÇİN BORÇLANMA YETKİSİ
DESKİ Genel Müdürlüğü Planlama ve İnşaat Dairesi Başkanlığının talebi üzerine, Çardak Atıksı Arıtma Tesisi inşaatı için, İller Bankası’ndan 1 milyon 850 bin lira kredi alınması ile ilgili plan ve bütçe komisyonunun raporu meclis gündemine geldi. Borçlanma ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesini, meclis üyeleri oy birliği ile kabul etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu