REKLAMI GEÇ

Çevreci okullar ödüllendirildi

Çevreci okullar ödüllendirildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere göstermiş oldukları çevresel duyarlılıklarından dolayı bazı okullara ödül verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Haziran 2015 Salı, 13:20

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı 2014-2015 eğitim-öğretim yılında, çevre bilinci oluşturmak ve geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere duyarlılık gösteren okulları ödüllendirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı düzenlediği “Atık Pil Toplama Kampanyası”nda en çok atık pili toplayarak, çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunan okullara çeşitli hediyeler dağıttı. Yarışmada birinci olan Nermin-Osman Akça Ortaokulu’na masa tenisi takımı, ikinci olan Ahmet Nuri Özsoy Ortaokulu’na satranç takımı ve üçüncü olan Şenay Öztürk Anaokulu’na spor takımı hediye edildi. Atık pil toplamanın yanında bitkisel atık yağ toplama projesine destek olan öğrenciler de ödüllendirildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “Sağlıklı Bir Çevre, Temiz Bir Kent” sloganıyla sürdürdüğü Bitkisel Atık Yağları Toplama Projesi’nde Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu öğrencileri toplamış oldukları atık yağlar ile hem çevresel duyarlılıklarını gösterdi hem de okullarına masa tenisi kazandırdı. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın çevresel duyarlılığı artırmak için düzenlediği etkinliklere destek olan Ayşe Yusuf Erdemir Anaokulu, Sevil Kaynak Ortaokulu, Katip Çelebi İlkokulu ve Serinhisar-Yatağan İmam Hatip Ortaokulu’na masa tenisi hediye edildi. 

KAMPANYALAR BU YIL DA DEVAM EDİYOR
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, toplumda çevre, sağlık ve temizlik konularında en fazla katkı sağlayanlardan birinin öğrenciler olduğunu kaydederek, “Çevreci öğrencilerimizi bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyor, herkese örnek olmasını diliyoruz” dedi. Kampanyaların bu yılki eğitim-öğretim yılında da devam edeceğini ifade eden Kapukıran, “Kampanyamız sadece merkezde değil tüm ilçelerimizde de devam etmektedir. Onlardan da aynı şekilde katılımlarını ve desteklerinin devamını bekliyoruz. Bu kampanyalar ile çevreye, insana, çocuklarımıza çok büyük katkılar sağladığımızı düşünüyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu