REKLAMI GEÇ

Çiftlik danışmanlık sistemi eğitimi tamamlandı

Çiftlik danışmanlık sistemi eğitimi tamamlandı

Türkiye’de Çiftlik Danışmanlık Sistemi’nin kurulmasına ilişkin teknik yardım projesi kapsamında Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde eğitim çalışması yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ocak 2019 Pazar, 13:37

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapılan ve 10 ilin katılımıyla gerçekleştirilen “Çiftlik Danışmanlık Sistemi Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi” eğitimi tamamlandı. Denizli, Manisa, Afyon, Uşak, İzmir, Aydın, Muğla, Isparta, Burdur, Antalya’dan üretici, tarım danışmanı ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen eğitim, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Avrupa Birliği yetkilileri tarafından gerçekleştirildi.

Katılımcılara “Çiftlik Danışmanlık Sisteminin Kurulmasına İlişkin Teknik Yardım Projesi” kapsamında Çapraz uyum, Çiftlik yönetimi, Su ve toprağın korunması, Hayvan sağlığı, Hayvan kimliklendirme ve hayvan hastalıkları, Gıda güvenilirliği ve bitki koruma ürünleri konularında sunumlar ve grup çalışmaları yapılarak, bölgedeki bazı bitkisel ve hayvansal üretim çiftlikleri ziyaret edildi.

Proje tamamlandığında, üreticilere arazi ve işletme yönetimi konusunda danışmanlık sunulması ve Çiftlik Danışmanlık Sisteminin etkili ve sürdürülebilir şekilde işletilmesi için kurumsal kapasitenin geliştirilmiş, çevre, gıda güvenliği, hayvan sağlığı ve refahı, çapraz uyum ve GAEC (İyi Tarım-Çevre Koşulları) standartlarına ilişkin, danışmanların ve üreticilerin bilgi ve farkındalık seviyelerinin artırılmış olması hedeflendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu