REKLAMI GEÇ

Çobanların imdadına Büyükşehir yetişti

Çobanların imdadına Büyükşehir yetişti

Denizli’yi yoğun bir şekilde etkisi altına alan kar yağışından dolayı Baklan’ın Sarıkaya ve Cankurtaran Mahallesi’nin Çöke Mevkii’nde mahsur kalan çoban ve yakınlarını Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri kurtardı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ocak 2015 Cuma, 11:56

Denizli ve ilçelerini pazartesi gününden itibaren etkisi altına alan yoğun kar yağışında mahsur kalan iki çobanın imdadına Denizli Büyükşehir Belediyesi yetişti. Çoban ve yakınlarına iş makineleri ile ulaşmayı başaran Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapalı yayla yollarını da açtı.

Cankurtaran Mahallesinin Çöke Mevkii’nde yoğun kar yağışı sebebi ile yolları kapanan Hüseyin Efe ve Cenay Geyik, muhtarı arayarak mahsur kaldıklarını bildirdi. Cankurtaran Mahallesi Muhtarlığı’nın Denizli Büyükşehir Belediyesi ekiplerini bilgilendirmesi üzerine Fen İşleri Dairesi Başkanlığı harekete geçti. İhbarla birlikte harekete geçen ekipler iki adet loder ile çalışmalara başladı. Ekipler perşembe günü akşam saatlerinde çobanlara ulaştı. Hüseyin Efe, kar yüksekliğinin yaklaşık 1,5 metre olduğu bölgeler bulunduğunu belirterek, hayvanlarının hamile olduğunu ve susuz kaldıklarını kaydetti. Telefonlarının şarjının da bittiğini ifade eden Efe, kendilerine yardım elini uzatan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Ağılda mahsur kalan çobanlardan Cenay Geyik ise, “Allah razı olsun vatanımız milletimiz sağ olsun” dedi.

BAKLAN’DA MAHSUR KALDILAR
Öte yandan Baklan’da çobanlık yapan Çetin Tin ise, ilçenin Sarıkaya mevkiinde hayvanları ile birlikte mahsur kaldı. Yollar yoğun kardan dolayı kapanınca Sarıkaya Mevki’inde mahsur kaldığını haber veren Tin, kurtarma ekibi istedi. Konuyu haber alır almaz Baklan’a hareket eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri greyder ile yol açma çalışması başlattı. Ekipler Çetin Tin ve yakınlarına kısa sürede ulaşmayı başardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu