REKLAMI GEÇ

Çocuklar paylaşacak

Çocuklar paylaşacak

Denizli Belediyesi, çocuklar arasındaki paylaşım, birlikte hareket etme ve sosyalleşme duygusunu ve çocukların yeteneklerini geliştirmek amacıyla “Paylaşıyoruz” kampanyası başlattı.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2010 Cuma, 17:54

Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Projesi kapsamında hazırladığı, Çocuk ve Aile Ruh Sağlığı Destek Projesi’nin 2. basamağını oluşturan kampanya ile evlerde fazlalık durumunda ve kullanılabilir düzeyde olan veya küçük tamiratlarla tekrar işlevsellik kazandırılabilecek durumdaki oyuncakların ve kitapların toplanması hedefleniyor. “Paylaşıyoruz” adı verilen kampanya çerçevesinde, okullara ve alışveriş merkezlerine oyuncak ve kitapların toplanabilmesi için özel olarak hazırlanan kutular yerleştirilirdi. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi ve Sevgi Eli’nin iştirak ettiği kampanya ile toplanan oyuncakların ve kitapların dağıtımı ise 23 Nisan haftasında yapılacak.

Kampanyanın başlangıcı için Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirilen sembolik törene katılan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, paylaşılan bir oyuncağın veya kitabın bir başkasının hayatını değiştirebileceğini, bu yüzden kampanyaya herkesin destek olmasını istedi. Kampanyanın oyuncak ve kitap toplamanın dışında çocuklara paylaşım duygusunu kazandırmak amacıyla yapıldığını dile getiren Gökoğlan, “Öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Denizli Belediyesi olarak Sevgi Eli, Çocuk Meclisimiz ve Sağlık Müdürlüğümüzle beraber yapmış olduğumuz bu kampanya, 23 Nisan’a kadar devam edecek. ‘Paylaşıyoruz’ adını verdiğimiz bu kampanya ile kitaplarımızı ve oyuncaklarımızı belli bölgelerden toplayarak imkanı olmayan yörelere ve mahallelere 23 Nisan sonrasında dağıtmaya başlayacağız. Başlattığımız bu kampanyaya destek veren tüm Denizlililere şimdiden teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin küçük yaşlarda paylaşma duygusunu öğrenmesi de bizleri mutlu ediyor” dedi.

Kampanyaya katılım gösteren Pamukkale Eğitim Vakfı PEV İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Karaca ise Denizli Belediyesi’nin başlattığı projeye gönülden destek verdiklerini belirterek, her türlü katkıya hazır olduklarını belirtti. Kampanyanın başarılı olacağına inandıklarını belirten Karaca, “Belediyemizin gerçekleştirmiş olduğu bu “Paylaşıyoruz” projesini biz de gönülden desteklemekteyiz. Projeyi başlar başlamaz öğrencilerimize duyurduk ve öğrencilerimizin yoğun katılımını gördük. Bu da bizi çok mutlu etti. Çünkü öğrencilerimizin paylaşma duygusunu tatmalarını biz de çok istiyoruz ve bunu da çok güzel başarıyorlar. Öğrencilerimiz hem kullanmadıkları oyuncaklarını hem de okudukları kitaplarını getirmeye başladılar ve bunların diğer arkadaşlarının kullanabilmesini canı yürekten istemektedirler. Denizli Belediyesi’ne bizi bu projeye dahil ettikleri için teşekkür ediyoruz. Çünkü eğitim adına güzel bir proje. Biz de bir eğitim kurumu olarak elbette böyle projelerin içinde yer almaktan mutluyuz. Amacına ulaşacağını düşünüyorum” dedi.

Kampanya hakkında bilgi veren Sağlık İşleri Müdürü Dr. İbrahim Ünlü ise kampanyanın bu yıl ilkini gerçekleştirdiklerini bu kampanyanın ileriki yıllarda da devam edeceğini ve gelenekselleştirileceğini söyledi. Çocuklarda oluşturulacak paylaşım duygusunun önemine değinen Ünlü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim bu projemiz aslında Aile Çocuk ve Ruh Sağlığı Destek Projesi’nin 2. basamağıdır. 1. basamağında anne baba eğitimi konusunda çocuk ve ergen psikiyatristi doktor arkadaşımızla beraber eğitimler yapıyoruz. Burada amaç topluma paylaşma ruhunu aşılanmak. Bu kampanya ile de, küçük yaşta bu ruhun çocuklarda canlandırılmasını hedefliyoruz. Bizim için bu çok önemli. Sağlıklı toplumlar için paylaşma duygusunun ve ruhunun aşılanması gerek. Bu önemli projeye destek olan herkese tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.”

Kampanya için evlerinden getirdikleri oyuncakları ve kitapları toplama kutularına atan çocuklar ise kampanyaya katılım için herkese çağrıda bulundu.

“Paylaşıyoruz” kampanyası çerçevesinde oyuncak ve kitap toplama noktaları ise şöyle oluşturuldu:

ODTÜ İlköğretim Okulu, Çamlık İlköğretim Okulu, PEV İlköğretim Okulu, Servergazi İlköğretim Okulu, Özel Denizli İlköğretim Okulu, Özel Vildan İlköğretim Okulu, Emsan İlköğretim Okulu, Kınıklı Basma Boyama İlköğretim Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu, Hürriyet İlköğretim Okulu, Gazi İlköğretim Okulu, Gül Çocuk Evi, Yumurcak-Yamaç Çocuk Evi, Küçük Adımlar Çocuk Evi, Hilal Çocuk Evi, Çağlayan Çocuk Evi, Öncü Çocuk Evi, Fahri Akçakoca Anaokulu, Yenişehir Anaokulu, Zübeyde Hanım Anaokulu, Denizli Anaokulu, Çamlık Forum AVM, Teras Park AVM, Kınıklı Pekdemir AVM, EGS Park.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu