REKLAMI GEÇ

Çöplük, orman olacak

Çöplük, orman olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın startını verdiği ‘Milli ormancılık seferberliği’ Denizli Belediyesi’nce başlatıldı. 20 yıl çöp dökülen Katı Atık Tesisi’nin bulunduğu alan, kampanya boyunca 140 bin fidan dikilerek ormana dönüşecek.

/ DENİZLİHABER / 27 Şubat 2008 Çarşamba, 01:00

Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan ‘Milli Ormancılık Seferberliği’ne Denizli’den start verildi. Denizli Belediyesi, Milli Ormancılık Seferberliği kapsamında ‘Her çocuğa bir fidan’ kampanyası başlatarak, 140 bin fidanın toprakla buluşacağı çalışmanın ilk gününde 10 bin fidan dikti. Denizli Valisi Hasan Canpolat, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüder Toptaş, Denizlispor teknik heyeti ve futbolcuları, belediye çalışanları ve çok sayıda ilköğretim ve lise öğrencileri fidan dikerek Milli Ormancılık Seferberliği’ni başlattı. Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, belediyenin her çocuğa bir fidan kampanyasıyla 140 bin fidanın dikilmeye başlandığını söyledi.

Fidanların Güneydoğu başta olmak üzere, ülkenin her köşesinde bu ülkenin bütünlüğü, birliği ve dirliği için mücadele eden emniyet güçlerine, şehitlere atfedildiğini ifade eden başkan Zeybekci, “Başbakanımızın ülke genelinde uygulamaya koyduğu milli ormancılık seferberliğini başlattık. 20 yıl buraya çöp döktük. Katı atık tesislerimizin faaliyete geçmesinden sonra burayı ağaçlandırmaya uygun hale getirdik. Kampanya kapsamında Denizli’deki ilk ve orta öğretimdeki her çocuğumuz bir fidan dikecek. Bugün 10 bin fidan, toplamda 140 bin fidan toprakla buluşacak. Dikilen 10 bin fidanı her ne kadar ülkemizin göz nuru şehitlerimizin tırnağının bile yerine geçmeyeceğini biliyoruz, ama güneydoğu başta olmak üzere, ülkemizin birçok noktasında bu ülkenin bütünlüğü, birliği dirliği için mücadele eden emniyet güçlerimize, şehitlerimize atıf ediyoruz” dedi.

Denizli Valisi Hasan Canpolat da, Başbakan Erdoğan’ın 2008 yılını Milli Ağaçlandırma Yılı ilan ederek genelge yayınladığını söyledi. Genelge kapsamında yeşillendirilmeyen alan kalmayacağını kaydeden Canpolat, “Denizli Belediyesi’ni bu kampanyayı başlattığı için yürekten kutluyoruz. Bence belediyenin en güzel yaptığı çalışmaların başında ağaçlandırma geliyor. Biz de, bu genelge kapsamında eylem planı hazırladık. Korunması, iyileştirilmesi gereken yerlerde, okullarda, yollarda her yerde ağaçlandırma yapacağız” dedi.

Daha sonra 10 bin fidan toprakla buluştu. Yüzlerce insan fidan dikebilmek için birbiriyle yarıştı. Denizli Belediyesi çalışanları, Denizlisporlu futbolcular, askerler, öğrenciler, 7’den 70’e birçok kişi her fidanın başına geçerek kampanyaya destek oldu. Denizli Valisi Canpolat, Başkan Zeybekci, Tugay Komutanı Toptaş, çocuklarla fidan dikti. Denizlisporlu futbolcular ve teknik heyetti de dikilen fidanlara can suyu verdi. Bu arada, 185 bin metrekare alana sahip çöp alanı ormanlık alana dönüştü. Dikimin ardından tüm katılımcılara yemek ikram edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu