REKLAMI GEÇ

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

Cumhuriyet’in 91. kuruluş yıldönümü kutlanıyor. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan kutlamalar, yarın düzenlenecek törenle devam edecek.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2014 Salı, 15:24

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümü kutlamaları, Denizli Valiliği yanındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

denizli-cumhuriyet-celenk-toreni-ic-1

Çelenk Koyma törenine, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti milletvekilileri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

denizli-cumhuriyet-celenk-toreni-ic

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Vali Kocatepe ve diğer protokol üyelerin çelenkleri anıta bırakmasının ardından, saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Tören, günün anlam ve önemi ifade eden şiirlerin okunmasıyla sona erdi. Törende, Ortaokullar arasında düzenlenen “Cumhuriyet” konulu şiir yarışmasında birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Mükerrem Cansu Avcı, şiirini okurken gözyaşlarını tutamadı.

MUHARİP GAZİLERE ZİYARET
Tören sonrası Vali Şükrü Kocatepe ve protokol üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında dernek başkanı Hamdi Helvacılar, makam koltuğunu Kocatepe’ye bırakmak istedi. Ancak, Kocatepe kabul etmedi masanın yanındaki sandalyeye oturdu.

denizli-cumhuriyet-celenk-toreni-ic-2

Vali Şükrü Kocatepe, burada yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında ve bugünlere gelmesinde gazilerin önemli rolü olduğunu belirterek, “Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutlarken, sizlere bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Helvacılar, Yüksekova’da üç askerin şehit edilmesine de değindi. Helvacılar, “Türkiye’yi bölmek parçalamak isteyenler bilmeli ki; biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan temsilcileriyiz. Bu ülkeyi zor günlerde böldürmedik. Bugün hiç böldürmeyiz” diye konuştu.

Kocatepe ve protokol üyeleri, daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesi’ni ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu