REKLAMI GEÇ

DBB’den dikkat çeken Fırtına açıklaması!

DBB’den dikkat çeken Fırtına açıklaması!

Denizli Büyükşehir Belediyesi hızı saatte 80 kilometreyi bulunan fırtınalı gecenin ağır bilançosunu 1 gün sonra açıkladı. Büyükşehir ekiplerinin 38 ayrı olaya müdahale ettiği fırtınalı gece ve sabahında 2 ev ve 2 aracın yandığı, 3 ayrı bölgede 7 kişinin mahsur kaldığı ortaya çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2019 Salı, 14:59

Denizli fırtına ve yoğun yağış ile geçen Pazar gecesi ve Pazartesi sabahını konuşuyor. Kentte korku dolu anlar yaşatan ve pek çoğumuzu uykusuz bırakan fırtınanın saatteki hızının zaman zaman 80 kilometreye ulaştığı, meteorolojik olarak Denizli’nin “TAM FIRTINA” olarak tabir edilen bir olayı yaşadığı kayıtlara geçti.

Denizli’de çatıları uçuran, ağaçları köklerinden söken, tabelaları, çöp konteynerlerini uçuran fırtınalı gece ve sabahıyla ilgili olarak dün Pamukkale ve Merkezfendi Belediyeleri Denizlihaber.com’a verilerini açmıştı. İki ilçede toplamda 50’ye yakın ağaç devrilmiş, ilçe belediyeleri kısmen ya da tamamen uçan 3 ayrı çatıyı bulunduğu yerden kaldırmış, yine kentin çeşitli bölgelerinde çatı duvarı ve bahçe duvarı yıkılma vakaları yaşandığını duyurmuştu.

DBB 1 GÜN SONRA AÇIKLADI
Fırtına gecesi ve takip eden sabah yaşanan olaylara ilişkin Denizlihaber.com’a bir açıklama da Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. DBB Denizli’nin uykusuz gecesi ve sabahında 38 ayrı olaya müdahale ettiğini açıkladı. Büyükşehir’de gece ve sabah saatlerinde DESKİ, İtfaiye ekipleri başta olmak üzere birçok ekip teyakkuzdaydı.

DİKKAT ÇEKEN OLAYLAR!
DBB, fırtına gecesi ve sabahında 18 su baskını olayına müdahale ettiklerini, uçan 4 çatı, 1 baca ve bir beton oluğun kaldırılması ve bölgelerin temizlenmesi çalışmasını yerine getirdiklerini belirtti. Bir elektrik hattının koptuğu Denizli’de fırtına 2 ev ve 2 otomobil yangınına yol açtı. Yoğun yağış nedeniyle sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında da 1 kişini yaşamını yitirmiş 27 kişi de yaralanmıştı.

3 AYRI NOKTADA 7 KİŞİ MAHSUR KALDI
DBB ekipleri su baskınları nedeniyle 3 ayrı noktada toplam 7 kişinin mahsur kaldığını ve DBB ekipleri tarafından mahsur kaldıkları bölgeden güvenle kurtarıldıklarını da açıkladı. Ayrıca çatı uçması ve düşen beton parçalar nedeniyle fırtına yüzünden onlarca otomobilde de ağır hasar oluştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu