REKLAMI GEÇ

2 ilçede kapı kapı tebligat dağıtıyorlar

2 ilçede kapı kapı tebligat dağıtıyorlar

Denizli Defterdarı Özgür Çelik, Beyağaç ve Kale ilçelerinde Hazine’ye devredilen Mihrişah Valide Sultan’a ait 4 bine yakın taşınmazın satışı ile ilgili özel olarak ilgilenildiğini, söz konusu arazileri kullanan kişilere tebligatların ulaştırılmasına çalışıldığını, ayrıca başvuru süresinin 1 Eylül 2014’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2014 Cuma, 15:43

Kamuoyunda 2/B arazileri olarak bilinen orman vasfını kaybetmiş araziler ile tarım arazilerinin satışı ile ilgili başvuru süresinin üçüncü defa uzatılması ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Denizli Defterdarı Özgür Çelik, halen bu arazileri kullanan kişilere tanınan son başvuru tarihinin 1 Eylül 2014 olarak belirlendiğini söyledi.

17 MİLYON TL GELİR BEKLENİYOR

6292 sayılı kanunun 12’nci maddesi kapsamında satışa konu edilebilecek muhtemel taşınmaz sayısının 28 bin 627 adet olduğunu, ancak bunların ne kadarının satışa konu edilecek yer olup olmadığının henüz belirlenmediğini ifade eden Çelik, bugüne kadar 2/B arazileri için il genelinde 4 bin 785 başvuru aldıklarını ve 2 bin 957’sinin satışının gerçekleştiğini açıkladı.
Satışı gerçekleştirilen 2/B arazilerinden 16 milyon 504 bin 809 TL gelir tahakkuk ettiğini belirten Çelik, 1 Eylül 2014 tarihine kadar 1.472 başvuru beklediklerini ve bundan da yaklaşık 600 bin TL’nin üzerinde gelir sağlanacağını kaydetti.

KİMLER YARARNABİLECEK

2/B arazilerinin satışı ile ilgili 1 Mart 2014’te dolması gereken sürenin 6 ay, tarım arazilerinin satışı ile ilgili başvuru süresinin ise bir yıl uzatıldığını söyleyen Çelik, 2/B arazilerinde hak sahibi olan, ancak çeşitli sebeplerle satın alma başvurusunda bulunamayanların bu süreden yararlanabileceğini duyurdu.
Ayrıca, satış bedelini 3 aylık süre içinde ödemedikleri için haklarını kaybeden kişilerin de bu süreden yararlanabileceğini ve yeniden müracaat edebileceklerini vurgulayan Çelik, satışı gerçekleşen ve ödemesi devam eden kişilerin ödemelerini zamanında yapmaları gerektiğini bu sürenin onları kapsamadığını belirtti.

MİHRİŞAH SULTAN ARAZİLERİ İLE ÖZEL İLGİLENİYORUZ

Denizli’nin Beyağaç ve Kale ilçelerinde Hazine’ye devredilen Mihrişah Valide Sultan’a ait 4 bine yakın taşınmazın satışı ile ilgili tebligatın hak sahiplerine ulaştırıldığını söyleyen Defterdar Çelik, “Biliyorsunuz Mihrişah Sultan ile ilgili arazilerin satışı ile ilgili yasa Denizli’ye özel olarak çıkartıldı. O nedenle biz de burası için özel ilgileniyoruz. Bugüne kadar 4 bine yakın hak sahibine birebir ulaşmaya ve tebligatlarını ulaştırmaya çalıştık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. Ulaşamadığımız yurt dışında olan bazı hak sahipleri var. Onlara MERNİS sisteminden adreslerini öğrenerek, tebligatlarını bir şekilde kendilerine ulaştırdık. Tebligatı, Defterdarlık personelimiz kendi ulaştırıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu