REKLAMI GEÇ

Demirten: Sağlam binalar yapalım

Demirten: Sağlam binalar yapalım

Denizli İnşaat Müteahhitleri Derneği (DEİM) Başkanı ve Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (TİMFED) Yönetim Kurulu Üyesi Fehmi Demirten, depremden korkmak yerine önlem almak ve sağlam binalar yapılmak gerektiğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 16:50

DEİM Başkanı Demirten, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürü(AFAD) Recep Demirci’yi ziyaret etti. Ziyarette DEİM olarak AFAD’la işbirliği yapmak istediklerini belirten Demirten, Denizli’nin deprem bölgesinde olduğunu belirterek önemli olan şeyin buna hazırlıklı olunması olduğunu dile getirdi.

Sağlam binalar yapılması konusunda işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Demirten, “Bu durumda panik yapmak yerine önlem almak gerekiyor. Afet yaşandığı zaman çok güzel çalışmalar yapılıyor ama aslında önleme faaliyetlerinin önemi çok daha büyük. Önleme faaliyetlerinin başında da sağlam binalar inşa etmek ve mevcut yapıların sağlamlığını kontrol etmek geliyor. Ülkemizde herkes yapı yapabiliyor, müteahhitliğin halen bir tanımı yok. Riskli yapıların ve depremden korkmamızın temelinde bu yatıyor. Biz AFAD ile işbirliği yapmak isteriz” dedi.

DENİZLİ’NİN AFET PLANI HAZIR
AFAD Müdürü Demirci de Denizli için özel bir afet planı hazırladıklarını belirterek, “Önceden afet sırasında 9 hizmet grubu vardı şimdi bu 26 hizmet grubuna çıkarıldı. 26 grubun 8’ini biz bünyemizde bulunduruyoruz. AYDEM, DESKİ, Büyükşehir Belediyesi, Türk Telekom, Emniyet ve Jandarma gibi kurumlar ise kalan 16 hizmet grubunu oluşturuyor. Biz bu kurumlara adeta bir şemsiye görevi görüyoruz. Her bir çözüm ortağımız ile tek tek görüşmeler yaptık, ulusalı yerele indirgedik. Honaz ilçesine bağlı Kocabaş Mahallesi’nde lojistik merkezimizde 96 adet konteynırımız mevcut. Bu konteynırlarda çadır, battaniye gibi afetlerde kullanılacak malzemeler var. Seyyar vinçler sayesinde yalnızca 13 dakika içerisinde konteynırlar yüklenerek TIR’larla yola çıkabiliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu