REKLAMI GEÇ

Denizli 2016’da en çok bunları konuştu

Denizli 2016’da en çok bunları konuştu

Bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz. 2016’nın son günlerine geldik. Dillere pelesenk olan deyişle zaman yine su gibi akıp geçti. Sevinçlerin az, üzüntü ve kahreden olayların çok fazla yaşandığı 2016’da Denizli’de en çok konuşulanları sizler için derledik.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Aralık 2016 Perşembe, 08:40

2016 denildiğinde birçok şeyi hatırlayacağız. Belki “zaman her şeyin ilacıdır” deyişine uygun olarak bazılarını yıllar içinde unutup gideceğiz. Ama unutmayacaklarımız da var. Örneğin Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi… Darbeye katılan askerlerin yanı sıra işadamlarından polise, akademisyenlerden öğretmenlere çok sayıda kişinin FETÖ/PDY’den tutuklanması, AK Parti milletvekili Nihat Zeybekci’nin 6 ay aradan sonra yeniden Ekonomi Bakanı olması, peşi sıra gelen şehit haberleri, oğluna attığı terliğin silah sayılmasıyla Honazlı Şenay Güzel’in yargılanması haberleri hemen aklımıza gelenler. İşte sizin için derlediğimiz 2016’nın en çok konuşulanları…

FETÖ’NÜN DARBE GİRİŞİNE DENİZLİ’DEN KATILIM
Hiç şüphesiz yılın en çok konuşulanı Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi oldu. Asker, polis ve sivil 240 kişinin hayatını kaybettiği 2 binin üzerinde insanın yaralandığı hain girişimde Denizli’nin adı 11’inci Komando Tugayı’ndan katılımla öne çıktı. Tugayın eski komutanı Kamil Özhan Özbakır, 500 askerle bu girişime destek verirken, Ankara’ya götürülmek üzere Çardak Havalimanı’na giden askerlerin uçağa binmesi Denizli Valiliği, Büyükşehir ve bazı ilçe belediyelerinin ortak çabalarıyla önlendi. Yapılan soruşturmanın ardından hazırlanan iddianameyle, darbe girişimine katılan 60 asker hakkında dava açıldı.

DTO BAŞKANI VE İŞADAMLARINA FETÖ TUTUKLAMASI
Hain örgütün darbe girişinin ardından başlatılan FETÖ soruşturmalar sonucu, FETÖ’nün işadamları bağlantısına yönelik operasyonlar düzenlendi. Bu kapsamda ilk gözaltına alınan isimlerden birisi Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) Başkanı Necdet Özer oldu. Peşi sıra düzenlenen operasyonlarda 100 dolayında işadamı gözaltına alınıp tutuklandı.

FETÖ’nün finansal ayağıyla ilgili operasyonlarda en dikkat çeken isimler Pekdemir Ailesi’nden Faruk Pekdemir, Adnan Pekdemir, Hasan Hüseyin Pekdemir ve Can Pekdemir, AK Parti Merkezefendi eski İlçe Başkanı Ahmet Kayhan, Aynes Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Serin, Aynes Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Özkan, müteahhit Fehmi Demirten oldu.

BAĞCI’YA FETÖ’DEN GÖZALTI VE İHRAÇ
15 Temmuz darbe girişimi sonrasında en kapsamlı soruşturmanın yürütüldüğü adreslerden birisi de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) oldu. Bu operasyonlarda, PAÜ eski Rektörü Hüseyin Bağcı, dayısı Ali Keskin, PAÜ Genel Sekreteri Kenan Çoyan ile çok sayıda profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi ve idari personel gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Bağcı, kasım ayında OHAL kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten çıkarıldı. PAÜ’deki lojmanında gözaltı alınması ve polisler arasında götürülmesinin fotoğrafı yılın en çok konuşulanları arasına girdi. Bu fotoğraf karesi sadece Denizlihaber.com’da yayınlandı.

ZEYBEKCİ, YENİDEN KABİNEDE
Geçen yıl kasım ayında yapılan seçimin ardından Ahmet Davutoğlu başkanlığında kurulan hükûmette görevini Mustafa Elitaş’a devreden Nihat Zeybekci, AK Parti’deki genel başkanlığı değişiminin ardından Binali Yıldırım başkanlığında kurulan hükûmette Ekonomi Bakanlığı koltuğuna 2’nci kez oturdu. Davutoğlu hükûmetinde Sema Ramazanoğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmasıyla kabine dışı kalan Zeybekci’nin yeniden Ekonomi Bakanı olmasıyla, bu kez Yıldırım’ın tercihiyle Ramazanoğlu Bakanlar Kurulu’na giremedi.

DENİZLİLİLERİN YÜREĞİ ŞEHİT HABERLERİYLE DAĞLANDI
Denizli, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2016’da da şehit haberleriyle sarsıldı. Bu yılın ilk şehit haberi Hatay’dan geldi. 39. Mekanize Piyade Tugayı’nın 2. Hudut Alayı’nda Uzman Çavuş olarak görev yapan Mustafa Uygun, insan kaçakçıları tarafından şehit edildi. Mayıs ayında Hakkari’den gelen helikopter pilotu Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ın şehit düştüğü haberi Denizli’yi yasa boğdu. Hakkari’den 2’nci şehit haberi temmuzda Denizli’ye ulaştı. Astsubay Çavuş Burak Erten, bölücü teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit düştü. Şehit ateşi ağustos’ta Denizlilileri bir kez daha kez yaktı. Bingöl’de hainlerin saldırısında polis memuru Osman Eren Karademir, Diyarbakır’da Uzman Çavuş Özkan Bilgiç şehit oldu. Kasım ayındaki Fırat Kalkanı operasyonunda ise ailesi Denizli’de oturan Bitlisli Halit Topuz şehit oldu. Tunceli’de bölücü teröristlere yönelik operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar şehit verildi. Yılın son şehit haberi Kayseri’den geldi. Teröristlerin bombalı araçla düzenlediği saldırıda Hasan İlhan şehit düştü.

OĞLUNA TERLİK FIRLATTI, HAPİS CEZASIYLA YARGILANDI
Honazlı 62 yaşındaki Şenay Güzel, tartıştığı oğluna arkasından terlik fırlattı. Hasan Güzel’in şikayetçi olması üzerine atılan terlik “silah” sayılarak hakkında dava açılan yaşlı kadın, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Denizli 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında oğlu şikayetinden vazgeçince Şenay Güzel beraat etti. Bu dava sadece Denizli’de değil, Türkiye’de konuşuldu. Ünlü televizyon programcısı Müge Anlı da canlı yayınla gelişmeleri izleyicilerine aktardı.

DENİZLİ’Yİ SUYA GÖMEN SAĞANAK YAĞIŞ
13 Eylül’de Denizli deyim yerindeyse sağanak yağış felaketi yaşadı. Akşam saatlerinde başlayıp 1 saat süren yağış, Merkezefendi ve Pamukkale’nin 23 mahallesinde 391 ev ile işyerini sular altında bıraktı. Otogar ve bazı alt geçitler suyla doldu. Toplu taşıma hizmeti veren otobüsler bile suya gömüldü. Devlet Hastanesi’nin acil polikliniğini de su basarken, birçok mahallede uzun süren elektrik kesintileri yaşandı.

İFLAS ERTEMELER PEŞ PEŞE GELDİ
Bu yılın çok konuşulanlarından birisi de iş dünyasından oldu. Türk hukuk sistemine 1956’da kabul edilen Türk Ticaret Kanunu’nun 324. maddesiyle giren, 2011 krizinde yeni bir düzenleme getirilen bu uygulamadan yararlanarak iflas erteleme isteyen şirketler peş peşe geldi. 2016’da 16 şirket iflas erteleme talebinde bulundu. Yasanın yürürlüğe girdiği tarihten bu yana iflas erteleme isteyen şirket sayısı ise 51 olarak açıklandı. İflas erteleme isteyen firmalar arasında yöneticileri FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan Aynes’te bulunuyor.

SOSYAL MEDYADA BU FOTOĞRAF KONUŞULDU
Bu yılın en çok konuşulanlarından birisi de halkın Mehmetçiğe sevgisini gösteren, onu gözü gibi koruduğunu anlatan bir fotoğraftı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar’ın cenaze töreninde çekilen fotoğraf karesinde vatandaşlar, yağmurda ıslanmaması için tören mangasındaki askerlere şemsiye tutuyordu. Kendileri ıslanan ama askeri ıslatmayan vatandaşların yer aldığı bu fotoğraf karesi Facebook’ta 190 binin üzerinde erişim, 3 binin üzerinde beğeni aldı. Bine yakın da paylaşım gerçekleşti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu